AKP'li Meclis üyesi iş yerinin faturalarını belediyeye ödetmiş!

AKP'li Meclis üyesi iş yerinin faturalarını belediyeye ödetmiş!
AKP'den CHP'ye geçen Bolu Belediyesi'nde AKP'li eski Belediye Meclisi ve şimdiki İl Genel Meclisi üyesi Zerrin Yavuz Açıkalın'ın, kiraladığı kafeteryaların elektrik ve su ücretlerini belediyeye ödettiği ortaya çıktı.

CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Mübarek günde kul hakkından bahsediyoruz. Ancak bu olay maalesef doğru. Belediye 2 ayrı iş yerini bu hanımefendiye 10 yıl süre ile 3 bin 500 lira sembolik bedelle kiraya vermiş" dedi.

Özcan şöyle devam etti: "Buraların elektriğini de 3 yılı aşkın süredir Bolu Belediyesi ödüyor. Ödenen para 45 bin TL. Su parası için de bozuk sayaç uygulaması yapılıyor. Üç yıldır sayaçlar bozuk. 3 bin 500 TL kira alıyorsun, elektrik ve suyunu da ödüyorsun. İnsafa da vicdana da sığmaz. Tüm faturalar da ben de incelemek isteyen bakabilir"

Restoran, Bolu Belediyesi Mezbahanesi gibi tesislerin işletmeciliğini yapan Zerrin Yavuz Açıkalın, 2017 yılında, başarısından dolayı Türkiye'deki 10 kadın girişimci arasında gösterilmişti. 

Sözcü'de yer alan habere göre, Açıkalın, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın elinden almıştı. Bolu Belediyesi'nde daha önce de çalışmadığı halde aydan aya maaş aldığı belirlenen AKP Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler, belediye ve AKP'den istifa etmek zorunda kalmıştı. Belediyeye 10 yıl önce itfaiye eri olarak giren ve AKP'li eski başkan Alaaddin Yılmaz'ın akrabası olan Serkan Ilgaz'ın da 6 üst düzey görevi birden yürüterek, her biri için ayrı maaş aldığı belirlenmişti. Ilgaz, 10 yıl önce göreve başladığı itfaiye eri kadrosuna gönderilmişti.