Spor yazarlarından Galatasaray-Başakşehir maçı yorumları

Spor yazarlarından Galatasaray-Başakşehir maçı yorumları
Galatasaray’ın Başakşehir karşısında aldığı galibiyet ve şampiyonluğunu ilan etmesi spor medyasında gündemin ilk maddesi oldu. Spor yazarları, Galatasaray’ın şampiyonluğa mental olarak daha hazır olduğunun altını çizdi.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray Başakşehir’i 2-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Sarı kırmızılıların şampiyonluğunu spor yazarları şöyle yorumladı:

MEHMET DEMİRKOL: "HAKEME VE KALECİYE RAĞMEN ŞAMPİYON OLAMAZSIN"

VAR’da geçersiz kılınan 2 gol, Muslera ve Luyindama’nın büyük hatalarından Başakşehir’li oyuncuların yararlanamayışı, kulübe gerginlikleri, 0-1’den geri dönüş... Dramatik anları fazla, stresi büyük bir maçtı. Stresi avantaja çevirmeyi iyi bilen kazandı.

Galatasaray stresten aksiyon çıkardı, Başakşehir ise uyuşukluk. 7 hafta öncenin 8 puan öndeki takımı değil dağılmış düşmeyi garantilemiş bir takım gibiydi Başakşehir. Bunun fiziksel durumla, yaşlılıkla bir alakası yok. Bu tamamen mental.

5ce2249766a97c37314a36bb.jpg

İşin ilginç tarafı 0-1’den sonra Başakşehir’in mental üstünlüğü tamamen Galatasaray’a verişi. 2. bölge penceresine çok rahat sarktılar.

Başakşehir’in Luyindama’ya yönlendirme çabası Fernando, Donk ve Belhanda’nın ekstra pas istasyonu oluşuyla kolayca çözüldü Galatasaray çok rahat çıktı baskıdan. Başakşehir gömüldü. Açık konuşmak lazım maç 0-1’ken Galatasaray’ın kazanacağı belliydi.

Var mıymış bir komplo? Yokmuş. Hakeme ve kalecine rağmen şampiyon olamazsın.

5ce2248b66a97c3730eab23a.jpg

CEM DİZDAR: "GALATASARAY BİR KEZ DAHA ŞAMPİYON"

‘Sakin kalan’ın taktiğine hakim olacağı bir maç. Sakinlik seviyesini belirleyecek olan da ev sahibi. Genç İsmail Çipe’nin hocası Terim’i aşarak belki de futbolcu olmasına yol açanlardan Adebayor’u kulübeye itmesi ajitasyon seviyesinin göstergesi sanırım.

Devre boyu Galatasaray telaşlı, Başakşehir sakin. Galatasaray en iyi bildiğini yapıyor, gidiyor. Başakşehir, yıllardır en iyi bildiği pozisyonda; bekliyor ve gözlüyor. 45’te Kudryashov rakibi Luyindama’nın hediyesini kabul etse ikinci devre gerilim filmine dönebilir! İkinci devreye ‘Donk diye vuran’ oyuncusunu çıkarıp topa daha hükmeden ve bu tür maçları daha çok oynamış Selçuk’la çıktı Terim.

5ce224b2ae298b14c73ea419.jpg

Akabinde bir dönem öfke paratoneri olan Feghouli sezonun en güzel gollerinden birini atarak devreyi açtı ve onlar için eğlence başladı... Galatasaray son haftalarda reaksiyon yitimine uğrayan Başakşehir’e karşı ardı ardına gollere başladı. İkisi VAR’dan döndüyse de üçüncüsü sayıldı. Sonrasında ‘futbol içi gerilimler’ ve GALATASARAY bir kez daha ŞAMPİYON...

DENİZ ÇOBAN: "CÜNEYT ÇAKIR İYİ YÖNETTİ"

Dün akşam ligin hakem açısından en zor maçı oynandı. Bu tür atmosferlere fazlasıyla alışık olan Cüneyt Çakır, maç süresince kontrolü sürekli elinde bulundurdu. Öyle anlar oldu ki, küçük bir kontrol kaybında maç çok farklı yerlere gidebilirdi.

Böyle bir maçta her çalınan düdüğü, her çıkan kartı değerlendirmek doğru olmaz. Oyun geneline bakmak lazım. Hakem ekibi, hakemlerin konuşulmasına mahal vermeyecek şekilde maçı tamamlayarak, büyük iş başardı.

5ce224cf66a97c37314a36df.jpg

SERDAR ALİ ÇELİKLER: "BU BAŞARI TÜM CAMİANIN"

Başta annem olmak üzere G.Saray taraftarlarının tümünü, camiasını, Fatih Terim ve ekibini elbette oyuncu grubunu da tebrik ederim. Elbette Mustafa Cengiz ve yönetimi de alkışlanmayı ve tebriği hak ediyor. Suyu bulandıran ve "Konuşursam yer yerinden oynar"dan başka bir şey söyleyemeyen ve "yapacağım" dediği açıklamayı yapamayacak olan Abdürrahim Albayrak hariç her Galatasaraylı'yı kutluyorum.

31 Ocak'ta "Bence duble yapacaklar" diye yazan bendeniz; 8 puan farkla devreye girildiğinde dahi "Fark aslında 5 puan, iç saha maçında G.Saray- Başakşehir'i yenecek" demenin ve haklı çıkmanın keyfini yaşıyorum.

5ce224d1ae298b15e2e7da8d.jpg

Galatasaray'ın şampiyon olacağını tahmin ediyordum çünkü bizim ligimizin aslen başladığı son 8 haftayı nasıl oynaması gerektiğini bilen bir ekipçe yönetiliyordu. Tahmin ediyordum çünkü bilhassa baskının iyice arttığı son 5-6 haftayı her anlamıyla oynamayı bilen bir camiaydılar.

Tahmin ediyordum çünkü Abdullah Avcı bir final hocası değil. Başakşehir de müthiş bir sezon geçirmesine rağmen son 5-6 haftalık o baskıyı kaldıramayacaktı.