Formula 1 efsanesi Niki Lauda hayatını kaybetti

Formula 1 efsanesi Niki Lauda hayatını kaybetti
Formula 1’in efsane isimlerinden Niki Lauda hayatını kaybetti. Aktif pilotluk kariyerinde 2 farklı takımda 3 tane şampiyonluk yaşayan Lauda, son dönemde böbrek rahatsızlığı yaşıyordu.

Formula 1 dünyasının efsane isimlerinden olan ve Mercedes Formula 1 takımının yöneticileri arasında yer alan Niki Lauda yaşamını yitirdi.

Geçen yıl geçirdiği rahatsızlık sonrası akciğer nakli gerçekleştirilen Avusturyalı efsane, nakil sonrası enfeksiyon geçirmiş ve tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

Ailesinden yapılan açıklamada, Lauda'nın hayatını kaybettiği belirtildi. 70 yaşında hayata gözlerini kapatan Lauda, son dönemlerde böbrek rahatsızlığıyla da gündeme gelmişti.

Motor sporlarının en tanınmış isimleri arasında yer alan Lauda, Ferrari ile 1975 ve 1977 yıllarında, McLaren ile ise 1984'te Formula 1 şampiyonluğu yaşamıştı.

Lauda, 1976 Almanya Grand Prix'inde geçirdiği kazada ağır yanık yaraları almış, buna rağmen Formula 1 aracının kokpitine geri dönmeyi başarmıştı.

Formula 1 kariyerinin ardından havayolu taşımacılığı alanında yatırımlar yapan Lauda'nın kendi adını taşıyan bir havayolu şirketi, aynı zamanda Formula 1 takımlarından Mercedes'in de fahri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.