Yıldırım'ın ekibi Ekrem İmamoğlu'nun adını satın aldı iddiası

Yıldırım'ın ekibi Ekrem İmamoğlu'nun adını satın aldı iddiası
İstanbul'da seçimlerin tekrarlanma kararıyla birlikte partilerin seçim çalışmaları ilginç tartışmalara konu olurken, AKP'li Binali Yıldırım'ın reklam ekibinin ilginç bir hamle yaptığı iddia edildi.

Yüksek Seçim Kurumu İstanbul'da seçimlerin tekrarlanmasına karar verirken Ekrem İmamoğlu'nun da mazbatasını iptal etti.

Kararın ardından partiler tekrar sahaya inerek 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimler için çalışmalarına başladı. AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın seçim propagandalarında rakibi Ekrem İmamoğlu'na benzer hamleler yapması tepkilere neden olurken, Yıldırım'ı reklam ekibinden yeni bir hamle geldi.

Binali Yıldırım'ın, Google reklamlarında 'Ekrem İmamoğlu' adını kullandığı iddia edildi. Google üzerindeki aramalarda kullanılan kelimelerin satın alınarak yapıldığı bir reklam türü olan Google Ads, ticari firmalar tarafından da kullanılıyor.

Seçime sayılı günler kala Binali Yıldırım'ın kampanyasını yürüten ekip tarafından hazırlanan Ads reklamında "Ekrem İmamoğlu" kelimesini Google'da arayan vatandaşların karşısına Binali Yıldırım adına açılan resmi web sitesi ilk sırada reklam başlığı ile çıkıyor.

İlgili Haberler