İYİ Parti'den, Adalet Bakanı Gül’e Öcalan tepkisi! Konu Meclis'te

İYİ Parti'den, Adalet Bakanı Gül’e Öcalan tepkisi! Konu Meclis'te
İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün terörist başı Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesi ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkında soru önergesi verdi.

FATMA GÜL-YENİÇAĞ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin, "Daha önce verilen kısıtlama kararları söz konusuydu. Bu kısıtlama kararları kaldırıldı. Görüşme yasağına ilişkin bu kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi" şeklindeki açıklamalarına ilişkin soru önergesi veren Milletvekili Dr. Çokal, sürecin İstanbul seçimleri öncesinde yaşanmasına dikkat çekti.

31 Mart seçimleri öncesinde kendilerine her türlü hakareti yapanların Kandil'den talimat aldıklarını söyleyecek kadar ileri gidenlerin seçimi kaybedince İmralı’nın mektuplarını taşımaya başladığını kaydeden Çokal, yaşananların sadece avukat görüşmeleri ile anlatılamayacağını söyledi.

İmralı ile yeni bir mektup sürecinin başladığını anlatan Çokal, görüşme trafiğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çözüm süreci diye bir şey söz konusu yok” açıklamasından kısa süre sonra başladığını hatırlattı.

İmralı görüşmelerinin İstanbul seçimleri ile bağlantılı olduğunun anlaşıldığını aktaran Çokal “Bu pazarlıklar sonucunda yüce Türk milleti kimlerin kimlerle ittifak yaptığını açıkça görmüştür” dedi.

adalelet-bakani-soru-onergesi.jpg

İlgili Haberler