TikTok, Apple'a rakip oluyor

TikTok, Apple'a rakip oluyor
Son dönemin popüler uygulaması TikTok, kendi çevrimiçi müzik servisini çıkarmaya hazırlanarak, Spotify ve Apple Music'a rakip olmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de de oldukça yaygın şekilde kullanılan TikTok, müzik piyasasına girmeye hazırlanıyor. TikTok'un sahibi ByteDance, Spotify ve Apple Music gibi çevrimiçi ücretli müzik platformu kuracağını açıkladı.

Dünya Halleri'nde yer alan haberine göre bu yeni uygulama ilk olarak, Spotify ve Apple Music gibi servislerin henüz girmediği üçüncü dünya ülkeleri pazarlarında satışa sunulacak.

Uygulamanın şimdiden Times Music ve T-Series gibi Hindistan’ın en önemli müzik şirketleriyle anlaşmış durumda olduğu bildiriliyor. Asya bölgesinde bu yeni uygulamanın en büyük rakibinin, her ikisi de ücretsiz kullanılabilen Tencent’in QQ Music servisi ve YouTube olacağı öngörülüyor.

Yeni uygulamanın Spotify gibi diğer platformların basit bir taklidi olmayacağı, kendine has bir stile sahip olacağı söyleniyor. ByteDance’in diğer servisleri TikTok ve Flipchat’in sosyal medya odaklı özellikleri göz önünde bulundurulursa, servisin sadece müziğe değil kişiler arası etkileşime de önem vereceği tahmin edilebilir. Uygulamanın talep edeceği aylık ücretin de Spotify ve Apple Music’in ücretlerinden daha düşük olacağı öngörülüyor.