Kara listeye alınan Huawei'den karşı adım geliyor

Kara listeye alınan Huawei'den karşı adım geliyor
ABD'nin etkisiyle Google'ın işbirliğini durdurma kararı aldığı Huawei'den kara listeye alınmayla ilgili yeni bir açıklama geldi. Çinli şirket, sonbaharda kendi işletim sistemi OS'u kullanıma sunacak.

Google'ın hizmet sunmama kararı aldığı Çinli teknoloji şirketi Huawei, karşı adım atmaya hazırlanıyor. ABD'nin kara listeye aldığı şirket, kendi işletim sistemi olan OS'u bu sonbaharda kullanıma sunacak.

ABD'nin Çinli şirketi ticari kara listeye almasının ardından Google, Huawei ürünlerine geçici süreyle erişim kısıtlama kararı almıştı. ABD'nin şirkete uyguladığı ticari kısıtlamalar 90 gün sonra yürürlüğe girecek.

Yu'nun aktardığına göre yeni işletim sistemi 'Huawei OS', Android aplikasyonları ile uyumlu olacak. İşletim sisteminin geliştirilmesine 2012'de başlandığı bildirildi.

Yu, işletim sisteminin "sonbaharda kullanılır hâle geleceğini, en kötü ihtimalle ise baharda kullanıma sunulacağını" açıkladı.

CNET, bu açıklamalara rağmen 'Huawei OS'un "hazır olmaktan çok uzakta" olduğunu ifade etti.

Salı günü Huawei, Google'ın erişim kısıtlama kararına rağmen  yeni telefonları Honor Pro 20'nin Android işletim sistemi kullanacağını açıklamıştı.