İYİ Parti’den YSK’ya gerekçe tepkisi!

İYİ Parti’den YSK’ya gerekçe tepkisi!
YSK'nın açıkladığı gerekçeli kararı katıldığı bir canlı yayında yorumlayan İYİ Parti Genel başkan yardımcısı Hasan Seymen, "İşledikleri ayıbın üzerini 250 sayfa ile örtemeyecekler" ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin gerekçeli kararı 15 gün sonra açıkladı.

250 sayfalık karar tepkilere neden olurken, söz konusu kararda AKP'li adayların "Oylar çalındı" iddialarının yer almaması dikkat çekti.

Karara tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, "İşledikleri ayıbın üzerini 250 sayfa ile örtemeyecekler" değerlendirmesinde bulundu.

Seymen'in açıklamaları özetle şöyle:

"YSK, AKP'nin yaptığı tüm itirazları didik didik etmiş hiç bir şey bulamamış; 754 Sandık başkanı kamu görevlisi değil diyor. Ama bunun seçim sonucuna etki ettiğine dair tek bir somut tespit yok. Seçimlerin iptalini gerektirir mi? 250 sayfalık gerekçeli karara göre cevap, hayır.

İlçe seçim kurulunun suçunu seçmenin sırtına yükledi YSK. Sırf bir parti istedi diye! Türk hukuk tarihinin utanç vesikası oldu 250 sayfa. İşledikleri ayıbın üzerini 250 sayfa ile örtemeyecekler.

YSK kararının içeriği oyların değil seçimin çalındığını teyit etti. Hırsızlık yok, seçimin sonucuna etki edecek bir tespit yok. Sandıktan çıkan 4 pusuladan biri iptal edildi. Bunun sebebi bile yok. Biz bu seçimi iptal ediyoruz çünkü İstanbul AKP'de olmalı dedi.

Cevapsız sorular; madem sandık kurulları kanuna aykırı oluşturulduğu için seçim güvenliği zedelendi ve bu yüzden seçim iptal edildi; ilçe belediye başkanlığı seçimlerinde farklı sandık kurulları mı görevliydi? Güven sadece büyükşehir seçimlerinde mi zedelendi? Yazıklar olsun!"

İlgili Haberler