Fatih Portakal’dan ‘Dersim’ skandalına tepki

Fatih Portakal’dan ‘Dersim’ skandalına tepki
Fox TV sunucusu Fatih Portakal, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu’na belediye meclisinin aldığı skandal ‘Dersim’ kararı nedeni ile tepki gösterdi.

Tunceli Belediye Meclisi’nde, belediye tabelasında “Tunceli” isminin “Dersim” olarak değiştirilmesi yönünde alınan skandal karar tepki çekti.

Fox TV sunucusu Fatih Portakal, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu’na seçilmesinin ardından alınan bu karar üzerinden tepki gösterdi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Portakal,” Bu mudur? Dersim denilse ne olur, Tunceli denilse ne olur? Yeni ve gereksiz tartışma konusu daha yaratıldı. Bunca sorun arasında baskan Fatih Maçoğlu yeri miydi? Boşa giden enerji!!!" dedi.

fatih-002.png

Kamuoyunda ‘komünist başkan’ olarak bilinen TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu’nun başkanlığını yaptığı Tunceli’de belediye meclisi, belediye binasının tabelasındaki 'Tunceli' isminin yerine, 'Dersim' yazılması kararı almıştı. Belediye Meclisinin aldığı bir diğer skandal karar ise, belediye hizmetlerinin Zazaca ve Kürtçe olarak da yürütülmesine dair olmuştu.

İlgili Haberler