14 yaşındaki çocuğu kalbinden bıçaklayan Suriyeli serbest bırakıldı

14 yaşındaki çocuğu kalbinden bıçaklayan Suriyeli serbest bırakıldı
Bursa'da 14 yaşındaki Efe O., sokak ortasında kavga ettiği Suriye uyruklu Abdullah S. (16) tarafından bıçaklandı. Göğsünden yaralanan Efe O., tedaviye alınırken, olayın ardından gözaltına alınan Abdullah S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, Bursa'nın Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre Efe O., yolda yürürken daha önce kavga ettiği Suriye uyruklu Abdullah S. ile karşılaştı.

İki genç kısa süre tartıştıktan sonra Abdullah S., yanındaki bıçakla Efe O.'yu göğsünden bıçakladı.

Olayı gören çevredeki vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Efe O.'yu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırırken Abdullah S., kısa bir süre sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaşı 18'den küçük olan Abdullah S., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan kavga anı, bir işyerine ait kameralar tarafından görüntülendi. Görüntülerde, bisiklet üzerinde olan Abdullah S. ile Efe O.'nun bir süre tartıştıktan sonra yumruklaştığı, daha sonra Abdullah S.'nin Efe O.'yu elindeki bıçak ile kovaladığı görüldü.

2 MİLİMLE HAYATA TUTUNDU

Aldığı bıçak darbesi sonucu kalp zarı delinen, kalp kası zarar gören ve iç kanama geçiren E.O., apar topar ameliyata alındı.  Saatlerdir ameliyat masasında kalan talihsiz çocuk, doktorların uzun uğraşları sonucu hayata döndürüldü. Bu arada bıçağın 4 milim kadar çocuğun kalbine girdiği, 2 milim daha girmiş olması durumunda E.O.'nun yaşama tutunmasının imkansız olduğu öğrenildi.

"YİNE CEZA ALMAZLAR"

Olayın ardından polis ekipleri, E.O.'nun ifadesini almak için hastaneye geldi. Bir takım soruların ardından ifade almaya gelen polislerden birinin "Daha önce de böyle olaylar oldu, ceza almadılar, yine ceza almazlar" dediği iddia edildi. 

Duruma isyan eden 14 yaşındaki çocuğun ailesi, "Biz, iç savaş döneminde Suriye'deki masum halkın, çocukların buraya gelmesini destekledik, o cehennemden kurtarılmaları gerektiğini söyledik. Merhamet gösterdik ancak ölümle burun buruna geldik. Burada kasten öldürmeye teşebbüs var. Ve olayın faili şuan dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler