İYİ Parti’den Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu’na tepki

İYİ Parti’den Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu’na tepki
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu’nun ‘Dersim’ kararına tepki göstererek, “Bu açıkça Anayasayı tanımıyorum demektir” ifadelerini kullandı.

Meclis oturumunda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun ‘Dersim’ çıkışına çok sert tepki gösterdi.

Skandal kararın “Anayasayı tanımamak” olduğunu dile getiren Ağıralioğlu, “Bu mevzuda en ufak bir müsamaha göstermeyiz” ifadelerini kullandı.

Maçoğlu’nun Türkçe’nin yanında Kürtçe ve Zazaca da kullanma kararını da eleştiren İYİ Partili Vekil, “Resmi yazışmanın Türkçe olduğu Anayasa’da açıktır. Orta zeka seviyesindeki herkes okuyunca anlayacaktır o hükmü” dedi.

Ağıralioğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

“Tunceli Belediye Başkanı’nın Tunceli yerine “Dersim” kullanılmasına yönelik bir beyanatı oldu. Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe ve Zazaca’nın da kullanılacağını söyledi.

Bu tip bir hevesi tolore etme şansımız yok. Kanunlarımızda açık hükümler vardır. Bu tür düzenlemelerin yapılma hakkı TBMM’dedir. Milli bir devlette ben böyle bir şey yapıyorum yetkisi yoktur. Eyalet tipi bir yönetimimiz yoksa. Bunu açık bir meydan okuma olarak görürüz.

Bu mevzuda en ufak bir müsamaha göstermeyiz. Tarihi sicilimiz bunun bir sürü örneğiyle doludur. Devletimizin ortaklığa razı olmadığını babalarını, evlatlarını gözden çıkarmış bir millet olarak defalarca ispatladık.

Resmi yazışmanın Türkçe olduğu Anayasa’da açıktır. Orta zeka seviyesindeki herkes okuyunca anlayacaktır o hükmü. Bunun hilafına davranmak açık olarak Anayasayı tanımıyorum demektir. Böyle yöneticilik yapılmaz.”

İlgili Haberler