Binali Yıldırım'dan CHP'nin iddialarına yanıt

Binali Yıldırım'dan CHP'nin iddialarına yanıt
AKP'nin İBB Adayı Binali Yıldırım, CHP'nin gerçekleştirdiği "memur olmayan üyelere sandıkta görev verildi" itirazına yanıt verdi.

Seçim çalışmalarını sürdüren AKP İBB Adayı Binali Yıldırım, Karaköy'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP'nin bugün gerçekleştirdiği sandık görevlileriyle ilgili itiraza yanıt veren Yıldırım: "Bu normal bir şey" dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Karaköy Arap Camii Mahallesi'ndeki Arap Camii'nde Cuma namazını kıldı. Yıldırım, namazın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la birlikte Perşembe Pazarı esnafını ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşların ilgi gösterdiği Yıldırım, istekleri kırmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. 

SAADET PARTİSİ'NDEN GELEN ELEŞTİRİLERE SESSİZ KALDI

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun beraber televizyon programına çıkma daveti ile ilgili soruya "olabilir tabii. Onlar konuşulur kararlaştırılır. Tek başına olmaz " şeklinde cevap verdi. Karar vermek için düşünüp düşünmediği sorulan Yıldırım, "Gerekirse olur. Daha günümüz var" derken, Saadet Partisi'yle ilgili soruyu ise cevapsız bıraktı. 

"BU DURUMDA SEÇİM TEKRARI OLUR MU?"

Binali Yıldırım, CHP'nin, sandık kurullarında memur olmayan üyelere yine görev verildiğine yönelik iddialarıyla ilgili bir soru üzerine, "İtiraz etsinler, değiştirsinler. Listeler önceden verilmiyordu, artık veriliyor. Önceden yanlış yaptıkları için şimdi seçim kurulu karar aldı; partilere veriyor. Partiler de uymayanları değiştirtiyor. Bu normal bir şey. Yine kamu görevlisi olmayan kişilerin olması durumunda seçim tekrarı olur mu? Ne alakası var. Bunu değiştirmek için zaman var. İtiraz edecekler. Kamu görevlisi, ihtiyacın 7 katı var İstanbul'da." dedi.

İlgili Haberler