Türkiye sınırını 'koşarak' geçen Suriyeli sayısı on binleri buldu

Türkiye sınırını 'koşarak' geçen Suriyeli sayısı on binleri buldu
Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere ülkelerine dönen Suriyelilerin sınır kapılarından geçişi sürüyor. İnternet üzerinden rezervasyon yaparak sınırı geçen Suriyeliler, bayramdan sonra dönecek.

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, tatil için ülkelerine dönüşü tüm hızıyla sürüyor. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini ülkelerinde geçirmek isteyen on binlerce Suriyeli, sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. İnternet üzerinden rezervasyon gerçekleştirdikten sonra Türkiye sınırını 'koşarak' geçen Suriyeliler, çok konuşulacak görüntülere neden olmuştu.

suri1.jpg

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan bir haftada 16 bin Suriyelinin bayram tatili için ülkesine döndüğü öğrenildi.

suri2.jpg

Bayramlaşmak için ülkesine gitmek isteyen Suriyeliler önce Hatay Valiliği Cilvegözü Mülki İdare Amirliği 'www.suriyeizin.com' adresinden barkotlu randevu belgesi alıyor. Daha sonra randevu günü de yanlarında pasaport veya Geçici Koruma Kimlik Belgesi ile Reyhanlı’daki Cilvegözü Gümrük Kapısı’na geliyorlar. Görevli memurlara ibraz ettikleri belgelerinde eksiklik bulunmayanlar gerekli kontrollerin ardından çıkış yapıyor. Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü  ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin aldıkları tedbirler ile randevu sistemi sayesinde hiçbir izdihamın yaşanmadığı Cilvegözü’nde günde ortalama 3 bin kişi çıkış yapıyor. Bayramlaşmak için çıkışlar 31 Mayıs’ta sona edecek ve geri dönüşler de bayramdan sonra başlayacak.

 

İlgili Haberler