PKK'ya yeniden talimat veriyor

PKK'ya yeniden talimat veriyor
Yeni çözüm süreci adım adım geliyor. Dün itibariyle teröristbaşı Öcalan’ın son bir ayda ikinci kez mektubunun okunması ve mektubunda terör örgütü mensuplarına talimat vermesi, bebek katilinin PKK’yı İmralı’dan yeniden yönetmeye başladığını gösteriyor.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Avukatlarıyla görüş yasağı kaldırılan PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın son bir ayda ikinci kez mektubu okundu. Bebek katili hapishanedeki teröristlere yazdığı ve avukatları tarafından okunan mektubunda, açlık grevlerinin amaçlarına ulaştığını belirtti. Teröristbaşı, mektubunda “Bana ilişkin maksadınızın hâsıl olduğunu da rahatlıkla belirtip hepinize en derin sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik etmenizi de umuyorum” diyerek, ikinci çözüm sürecinin sinyalini verdi. Öcalan, 6 Mayıs’ta okunan ilk mektubunda da, 2013 yılındaki Nevruz kutlamalarında okunan mektubundaki görüşlerinden bahsederek, yine çözüm sürecini hatırlatmıştı.

PKK’YA YENİDEN TALİMAT VERİYOR!

Bebek katili 22 Mayıs’ta yazıp imzaladığı mektubunda, hapishanedeki teröristlerden kendisi için başlattıkları açlık grevini sonlandırmalarını istedi. Öcalan’ın bu çağrısı üzerine hapiste bulunana ve içlerinde HDP’li isimlerin de olduğu PKK’lılar eylemini bitirdi. Bu durum, teröristbaşına avukatları ile görüşme izninin hukuki bir durum için değil PKK’yı yeniden yönetebilmesi için verildiğini gösteriyor.

YENİÇAĞ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

20 Mayıs tarihli “Hükümet Öcalan ile anlaştı mı?” başlıklı analiz haberinde, AKP iktidarı ile Öcalan arasında yaşanan son gelişmelerin, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimine yönelik olmanın ötesinde olduğu ifade edilmiş ve ikinci çözüm sürecinin 31 Mart yerel seçimlerinden çok daha önce planlandığını ortaya çıkardığı belirtilmişti. Avukatları ile görüş yasağının kalkmasının ardından Öcalan’ın mektupları üzerinden görüşlerinin kamuoyu ile paylaşılmasına izin verilmesi ve PKK’ya talimatlarda bulunması, hem yeni çözüm sürecinin habercisi hem de bebek katilinin yeniden bir aktör haline getirilmeye çalışıldığını gösteriyor.

İlgili Haberler