Yıldırım’dan İmamoğlu’na, canlı yayın yanıtı

Yıldırım’dan İmamoğlu’na, canlı yayın yanıtı
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP'li rakibi Ekrem İmamoğlu'nun televizyon programına çıkma çağrısına, "Hangi kanalda kiminle yapacağımız benim açımdan fark etmez. Hiçbir problem yok" dedi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, FOX TV’de yayımlanan İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında konuk oldu. Seçim gecesi ‘kazandık’ şeklindeki açıklaması sorulan Yıldırım, ‘Bu açıklamaya ihtiyaç vardı. Çünkü bu açıklamadan sonra sandık kurullarındaki arkadaşlarımız demoralize olurlardı. Arkadaşlar simülasyon yaptı, yüzde 98’den fazlası açılmış, bundan sonrası değişmeyecek dediler. Ben bu açıklamayı yaptım. Bu bir hataysa hata benim’ dedi.

Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile canlı yayına çıkma konusunda ise şunları söyledi: 

"Hangi kanalda kiminle yapacağımız benim açımdan fark etmez. Hiçbir problem yok. Ben her türlü, her platformda varım. Tek bir şartım var, ben İstanbul’u konuşmak istiyorum. İstanbul dışında konuşamayacağımdan değil, İstanbul’a haksızlık etmek istemem. İstanbulluları da ekrana bağlayıp zamanını yemememiz lazım"

"İnsanın kişisel haklarına yönelen her türlü şiddet kanunlar içerisinde cezasını bulmalı. Kanunlarda bu yönde bir yetersizlik varsa bunu ele alınıp değiştirilmesi lazım. Hiçbir şey olmamış gibi davranılırsa bu daha büyük suçların işlenmesini teşvik eder. Ben onun yaşı kadar İstanbulluyum"