Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu "Bir Cumhurbaşkanı devleti mi yönetecek yoksa belediyeyi mi? Vicdan sahibi herkese bu soruyu soruyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu "Bir Cumhurbaşkanı devleti mi yönetecek yoksa belediyeyi mi? Vicdan sahibi herkese bu soruyu soruyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Ekrem İmamoğlu'nun uğradığı haksızlığı İstanbullu kardeşlerimiz giderecek. Milletvekili arkadaşlarımız Ekrem İmamoğlu'na destek vermek için İstanbul'da. Seçimle gelen herkese saygı duymamız gerekir hangi partiden olursa olsun.

"GAZETECİLERE SALDIRANLAR SERBEST KALDI"

"Gazetecilik bir kamu görevidir. O görev yaptığı zaman adı yolsuzluğa bulaşmış insanlar bundan rahatsız olabilirler ama gazeteci görevini yapmak zorundadır. Sayın Demirağ'a saldırıya uğradı, saldıranlar serbest bırakıldı.

İdris Özyol 15 Mayıs günü saldırıya uğradı, Ergin Çevik 20 Mayıs'ta saldırıya uğradı... Saldırganlar yine serbest. Hakan Denizli 24 Mayıs'ta saldırıya uğradı, Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı, saldırganlar serbest bırakıldı.

Eğer haber yaptı diye bir gazeteciye şiddet uyguluyorsanız, şiddet uygulandıktan sonra bu gazeteciler artık yazamazlar, korkarlar diyorsanız sakın öyle düşünmeyin. Hiçbir namuslu gazeteci dayak yedi diye bir adım geriye atmaz. Saldırganların hapse girmesi için gazetecilerimizin öldürülmesi mi gerekiyor? Bir tweet attı diye 6 ay içeride kalan var. Gazeteci yazdı diye saldırıya uğrayacak, saldırganlar yakalanıp serbest bırakılacak. Eline bari sertifika verin, "Adam dövmekte ustadır" diye. Biz sadece adalet istiyoruz."

"RABİA NAZ'IN BABASI DERDİNİ ANLATAMIYOR"

"Rabia Naz 11 yaşında, Eynesil'de okuyor hayat dolu bir kız. Öldürülmeden önce arkadaşlarıyla gidip dondurma almış. Haber geliyor, Rabia Naz evin önünde sırt üstü yatıyor ve ağır yaralı. Babasına diyorlar ki intihar etti. 11 yaşındaki bir çocuk niye intihar etsin? Baba araştırıyor, doblo marka bir siyah aracın çarptığı iddia ediliyor, oradan alınıyor metruk bir eve götürülüyor, sonra getirip evinin önündeki sokağa sırt üstü yatırıyorlar intihar etti diye. Baba bir türlü derdini anlatamıyor.

Bir gazeteci arkadaşımız Metin Cihan olayı takip ediyor. Gazeteciler bir haksızlığın üzerine gittiği için gazeteci yola koyulduğunda şiddete uğruyor. Bu gazeteci arkadaşımız olayın ortaya çıkması için elinden geleni yapıyor.

AKP'li kardeşlerime seslenmek istiyorum. Madem ki beraber yaşıyoruz, görüşlerimiz farklı olabilir ama hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Açlığın yoksulluğun olmadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz."

"CUMHURBAŞKANI DEVLET Mİ YÖNETECEK BELEDİYEYİ Mİ?"

"Bir Cumhurbaşkanı neden tarafsız olmalı? Çünkü Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin temsilcisidir. Devlet bütün vatandaşlarına hizmet eder. Her vatandaş kanunlar önünde eşittir. AKP'li kardeşlerim bunu unutmasınlar.

Bir Cumhurbaşkanı günün 24 saati belediye başkanlığı seçimlerine müdahale eder mi? Bir tarafta partilerin belediye başkan adayları var bir tarafta Erdoğan'ın fotoğrafı var. Bu normal bir şey mi? Bir Cumhurbaşkanı devleti mi yönetecek yoksa belediyeyi mi? Vicdan sahibi herkese bu soruyu soruyorum."

İBB’DEKİ RAKAMLARI AÇIKLADI

Sayıştay raporlarına göre İBB’de 643 yönetici var, makam aracı sayısı ise 1717. Açlıktan ölen Kübra bebeği onlar unuttular ben unutmadım. AKP’li kardeşim bunu sorgulamak zorundadır. Yazlık sarayı var, kışlık sarayı var, uçan sarayı var. Bir yere giderken bir orduyla gidiyor. Ne oluyor savaşa mı gidiyoruz? Nedir bu lüks? Siz bunu doğru buluyor musunuz AKP’li kardeşlerim?

Buna “itibar” diyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde israf itibar değildir. Hele milyonlarca işsizin olduğu bir ülkede. İsraf helal midir haram mıdır vicdanınıza sorun. Gün adalet günü, vicdan günü… Bizim paramızı bizim adımıza kullanıyorlar.

Kibir iyidir diyorsan git oyunu ver kardeşim. Kibirli insan halka hizmet edemez diyorsan oturup düşüneceksin kardeşim.

2002’de geldi Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurdu. Eyvallah. Komisyonun üyesiydim. Komisyonun başında AK Parti’li Azmi Ateş vardı. Düzgün bir adam. Azmi Ateş bir daha milletvekili olamadı. Niye olamadı? 3 Y… Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk var dediler mücadele edeceğiz. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk bitti mi? Ne oldu? 3 bakanın yolsuzluk dosyası Yüce Divan’a gönderilmedi. Hani kul hakkı yemek en büyük günahtı? Devleti soyanları Yüce Divan’a göndermemek ne demektir?