Süleyman Soylu'dan makam aracı savunması

Süleyman Soylu'dan makam aracı savunması
Samsun Valisi'ne 1,6 milyon lira değerinde süper lüks makam aracı hediye ettiği haberleri üzerine açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yılda 4 araç gönderiyoruz" dedi.

Kamuda israf tartışmalarının devam ettiği günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Samsun Valisi Osman Kaymak'a gönderilen 1,6 milyon lira değerindeki Audi marka makam aracı tartışma yaratmıştı. Medyada geniş yer bulan haberle ilgili açıklamada bulunan Bakan Soylu, valiliklere yılda 4 araç gönderildiğini söyledi.

Samsun Valisi'ne 1,6 milyon TL'lik makam aracı haberleriyle ilgili açıklama yapan Soylu, "Devletin valisinin arabası eksildiği zaman yılda 2-3 tane verilir. Yılda 10-12 tane kaymakamlık, 4 tane de valilik arabası verilir." dedi.

Dün Beyoğlu Öğretmenevi'nde düzenlenen "Muhtarlar Toplantısı"na katılan İçişleri Bakanı Soylu, "2007 ya da 2008 yılında alınmış bir araba var. O zaman da Mercedes, o zaman da sıfır. 2006'da veya 2005'te... 12-13 yıl geçmiş. Birçok vali gelmiş, geçmiş. Onları alıyoruz, ya başka bir ile, ilçeye gönderiyoruz ya da devlete iade ediyoruz. Onun yerine devlet bize yılda 2 - 3 tane araba veriyor. Biz de onu eskiyen arabaların yerine koyuyoruz." dedi.

"DEVLETİN VALİSİNİN ARABASI ESKİDİĞİ ZAMAN YILDA 2-3 TANE VERİLİR"

2030'da aynısı olacak, 2040-2045 yılında da... Devletin valisinin arabası eskidiği zaman yılda 2-3 tane verilir, o da sınırlı sayıdadır. Yılda 10-12 tane kaymakamlık, 2-3 tane, 4 tane de valilik arabası verilir. Eskilerin yerine yeni değiştirilerek gönderilir, konulur. İçi saray gibi. Sözcü gazetesinin manşeti de öyle. Arabadan nasıl bir saray oluyorsa? Bu sadece dedikodu oluşturabilmek anlayışı. Ben buna İstanbul halkımızın prim vermeyeceğini ve bu seçimin bir ideolojik kamplaşma merkezi haline getirmeyeceğini, er meydanı çıksın herkes mücadelesini yapsın başımız üzerinde yeri var. Ama endişem odur ki bu seçimde sonuçlara göre ortaya konulacak maalesef bir ideolojik kamplaşmanın, siyaseti ciddi bir şekilde yeniden germenin hesabı yapıldığı kanaatini taşıyorum ben. İnşallah endişemde haksız çıkarım."

 

 

İlgili Haberler