Alperenlerden Binali Yıldırım'a tepki

Alperenlerden Binali Yıldırım'a tepki
Ülküde Birlik Derneği İstanbulun fethinin 566. yıl dönümünde bir iftaryemeği düzenledi. Programda bir konuşma yapan genel başkan Necati Kaya, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'a tepki gösterdi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Ülküde Birlik Derneği İstanbul'un fethinin 566. yıl dönümü dolayısıyla bir iftar yemeği düzenledi. İlginin yoğun olduğu gözlemlenen programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan derneğin genel başkanı Necati Kaya, Ülküde Birlik Derneği'nin faaliyetlerini ve hedeflerini anlattıktan sonra, derneğin kısa süre içerisinde tüm ülkede teşkilatlanacağını hatta tüm Türk Dünyasında faaliyetler göstermesi için büyük bir gayretle çalışacaklarını ifade etti.

photo-2019-05-30-02-46-44-001.jpg

'BİNALİ YILDIRIM ALPERENLERİ 10 YILDIR ÖNEMSEMEDİ'

Siyasi partilerin yenilenecek olan İstanbul seçimi ile ilgili çalışmalarında BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu seçim malzemesi yaptığını belirten Kaya, "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nu hiç kimse kendisine seçim malzemesi yapmasın Sn.Binali Yıldırm BBP İstanbul il başkanlığını ziyaretinde, 'bu bir kazadır. Kazadan kaza çıkarmayın.' sözünün yanlış anlaşıldığını söyleyerek, 'eğer Alperenler beni yanlış anladıysa özür dilerim' diyor. Siyaseten BBP'yi ziyaret eder, bu bizi hiç ilgilendirmez ama söz konusu Muhsin Yazıcıoğlu ve onlara göre kaza bize göre suikast olduğunda susmamız söz konusu değil. Şimdi buradan soruyorum, sayın Yıldırım, Alperenler seni her defasında eleştirdi, kınadı. Şimdiye kadar hiç önemsemedin de 10 yıl sonra mı özür dilemek aklına geldi? Ulaştırma Bakanlığınız döneminde sivil havacılık kurumu başta olmak üzere bakanlığınıza bağlı ilgili kurumlar düzmece raporlar hazırlayıp kaza dedi, plotaj hatası dedi, olayı kapatılmaya çalışıldı. Devleti yönetenler bir olay vuku bulduğunda gereğini yapar özür dilemez. Soruyorum, özür dilemekle her şey bitti mi?" dedi.

photo-2019-05-30-02-46-48.jpg