AKP'li yetkili: "İmamoğlu 3 puan önde"

AKP'li yetkili: "İmamoğlu 3 puan önde"
AKP’li bir yetkilinin 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimine ilişkin, İmamoğlu'nun AKP'li rakibinden 3 puan önde olduğunu söylediği iddia edildi.

23 Haziran seçimleri öncesi partisinin elindeki anket sonuçlarını Reuters'e değerlendiren AKP'li bir yetkili, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 3 puan önce olduğu ifade ederken ‘Cumhur ittifakı’ adayı Binali Yıldırım’ın farkı kapatma imkanı olduğunu savundu.

Kulislerde ise, seçimin kazanılması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da kampanya sürecine ağırlığını koyacağı konuşuluyor.

Öte yandan AKP'li yetkili “İmamoğlu’nun daha farklı şekilde önde olduğu başka anketler de oldu ama partimizin yaptırdığı son ankette İmamoğlu üç puan önde. Önümüzdeki dönemde Erdoğan’ın ağırlığını koymasıyla farkın lehimize dönme ihtimali var" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bazı üst düzey partililerin seçim için İstanbul’a ‘kamp‘ kurduğunu ve sonucun Yıldırım lehine olması için kampanya yürüttüğünü kaydeden aynı yetkili, “Elbette zorlukları var. Kolay bir kampanya değil ama Yıldırım’ın kazanma şansı var” dedi.