Kerkük'te art arda 6 patlama

Kerkük'te art arda 6 patlama
Irak'ın Kerkük kentinde art arda 6 patlama meydana geldi. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Irak'ın Türkmen kenti Kerkük'te art arda 6 patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybederken 18 kişi ise yaralandı.

Patlamaların Kerkük şehir merkezi, Kudüs ve Bağdat yolu semtlerinde meydana geldiği bildirildi. Saldırıların ikisinde önceden yerleştirilmiş bomba, ikisinde ses bombası ve diğer ikisinde ise bomba yüklü araçların kullanıldığı bilgisi aktarıldı.

Patlamalarda şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin de yaralandığı belirtildi. Hayatını kaybedenlerden birinin Irak ordusunda tuğgeneral olduğu iddia ediliyor.

Patlamanın yaşandığı bölgelere çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları sevk edilirken güvenlik güçleri de vatandaşların kalabalık yerlerden uzak durmaları uyarısında bulundu.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ağırlıklı olarak Türkmenlerin yaşadığı bölgelerde meydana gelen patlamalara dair Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, halkı dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi patlamalarla ilgili resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şu ana kadar 6 patlama gerçekleşen Kerkük’te durum kritik bir hâl almaya başladı. IŞİD’li teröristlerin Kerkük’e sızmaya başladığı bilgileri geliyor. Kerkük’te durum acil alarm veriyor."

İlgili Haberler