Bir Yunan göndermesi de Erdoğan'dan

Bir Yunan göndermesi de Erdoğan'dan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da Enderun Teravihi'nin ardından gerçekleştirdiği konuşmada, yenilenecek İstanbul seçimlerine değinerek, “İstanbul’u Konstantinapol olarak görmek isteyenlere karşı 22 günümüz var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İstanbul'un fethinin 566. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 'Yenikapı'da Enderun Teravihi'nin ardından bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan yaptığı konuşmada yenilenecek İstanbul seçimine değinerek, “Burası İstanbul, bir diğer adıyla İslambol. Burası Konstantinapol değil ama burayı böyle görmek isteyenler var. Böyle görmek isteyenlere karşı 22 günümüz var. 22 gün sonra burasının nereden nereye geldiğini tam manasıyla ortaya koymak için gece demeden, gündüz demeden tüm kardeşlerimize ulaşmamız lazım.” dedi.

Erdoğan’ın “İstanbul’u Konstantinapol olarak görmek isteyenler” diyerek muhalefeti işaret etmesi, akıllara AKP’li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun Ekrem İmamoğlu’na Trabzonlu olması üzerinden yaptığı Yunan göndermesini akıllara getirdi. Göksu’nun yanında sonra İçişleri Bakan Yardımcısı ve AKP Sinop eski milletvekili Mehmet Ersoy da sosyal medya paylaşımında, "Bir Yunan’ın İstanbul’a Başkan olmasıyla ekonomimiz de düzelmez ayrıca" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler