İYİ Partili Kavuncu: "Hukuk dışı süreci vatandaşa anlatacağız"

İYİ Partili Kavuncu: "Hukuk dışı süreci vatandaşa anlatacağız"
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul'un 39 ilçesinde kurulacak 'Demokrasi Çadırları' ile YSK'nın İBB seçimlerine ilişkin aldığı iptal kararının hukuk dışı olduğunu vatandaşa anlatacaklarını söyledi.

İYİ Parti, İstanbul'un 39 ilçesine kurulacak Demokrasi Çadırları ile YSK'nın İBB seçimlerine ilişkin aldığı iptal kararının kanun dışı olduğunu vatandaşa anlatmaya hazırlanıyor. Güngören'de kurulan 'Demorkasi Çadırı'nı ziyaret eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bire bir temas kurduğu vatandaşlara 6 Mayıs'tan sonra girilen sürecin milli iradeye darbe olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, partisinin Güngören'deki Demokrasi Çadırı'nı ziyaret eden İYİ Partili Kavuncu, "23 Haziran’da bu hukuksuzluğa olan tepkimizi sandıkta vermek için seçmenimize bu stantlarla ulaşıyoruz. Artık bu iş vicdan birlikteliği oldu" ifadelerini kullandı.

iyi-018.jpg

"MİLLİ İRADEYE VURULAN DARBEYİ ANLATACAĞIZ"

39 ilçede kurulan çadırlarda demokrasiye ve milli iradeye vurulan darbenin anlatıldığını belirten Kavuncu, “İmamoğlu’nun CHP ile yürüttüğü kampanyasına biz de nasıl destek verebilirizi düşünürken, 39 ilçede kuracağımız Demokrasi Çadırları’nda halkımıza 6 Mayıs’ta YSK’nin aldığı kararın hukuk dışı olduğunu, içtihatlara aykırı olduğunu anlatalım, dedik. Tam nasıl anlatacağımızı düşünürken 250 sayfalık gerekçeli karar açıklandı. Sağ olsun YSK bize bu konuda yardımcı oldu! Bir kez daha verilen kararın ne kadar hukuksuz olduğunu teyit ettiler. Bu süreci tüm açıklığıyla anlatmak ve 23 Haziran’da bu hukuksuzluğa olan tepkimizi sandıkta vermek için seçmenimize bu stantlarla ulaşıyoruz” dedi. Çadırlarda bir demokrasi şöleninin yaşandığını kaydeden Buğra Kavuncu, “Gitar çalan gençler, kemençe eşliğinde horonlar... Barış içinde, sevgi diliyle, provokasyona gelmeden en doğal haliyle bu süreci götürüyoruz. 23 Haziran’da yaratılan hukuksuzluklara ciddi bir tepki gösterileceğini düşünüyorum. Açık kapı bırakmayacak şekilde bu sürecin biteceğine inanıyorum. Artık bu iş vicdan birlikteliği oldu” diye konuştu.

İYİ Parti Güngören İlçe Başkanı Ayhan Kurt da AKP’li yurttaşların bile İmamoğlu’nun elinden mazbatasının alınmasına öfkeli olduğunu söyleyerek, “Kazanılmış bir seçimi, aslı olmayan gerekçesiz kararlarla nasıl aldığını tek tek açıklıyoruz” dedi. Çadırın görevlisi Nurdane Avcı ise “Bu seçimde İmamoğlu’na oy vereceğini söyleyen de var, sandığa gitmeyeceğini belirten de. Geçim derdi olan insanlar ise patates, soğana muhtaç kaldıklarını söylüyorlar. Bu tepkiler AKP’yi bitirecek” dedi.