Pompeo: Barış planı İsrail'e öncelik tanıyor

Pompeo: Barış planı İsrail'e öncelik tanıyor
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, Başkanı Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelendirdiği İsrail-Filistin barış planının karşılık bulmayacağını düşündüğü öğrenildi.

New York'ta ABD'li Yahudi sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Trump'ın desteklediği İsrail-Filistin barış planına inanmadığını söylediği öğrenildi. Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı'nda konuşan Pompeo'nun söz konusu barış planının İsrail'e öncelik tanıyan tek taraflı bir plan olduğunu söylediği ifade edildi.

İlk olarak Washington Post tarafından yayımlanan haberde Pompeo, "Plan reddedilebilir. Nihayetinde bu olabilir. 'Plan orijinal değildi. Bizim işimize yaramadı' veya 'İki iyi şey varken içinde dokuz kötü şey var. Biz yokuz' diyenler olacak. Ancak bizim için asıl mesele, bunu nasıl inşa edeceğimize yönelik gerçek görüşmeler yapabileceğimiz alanın olup olmayacağıdır." ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN DA İNANCI YOK

Pompeo'nun söz konusu ifadelerini değerlendiren ABD Başkanı Trump, "Pompeo'nun bunları söylemesini anlıyorum. Çünkü çoğu kişi bunun yapılamayacağını söylüyor. Belki de yapılabilir. Her zaman dediğim gibi neler olacağını göreceğiz." dedi.

Orta Doğu'da barış planının başarılı olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Trump, "Pompeo Haklı olabilir. Yani çoğu kişi bunu söyleyebilir. İyi bir şansımız var ama bakalım ne olacak." ifadelerini kullandı.