"Yargı seçim vaadi yapıldı"

"Yargı seçim vaadi yapıldı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargı paketi açıklamasına tepki gösteren İYİ Partili Hasan Seymen, "Yargı seçim vaadi yapıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Yargı Reformu Paketi’ne tepkiler devam ediyor.

Yargının seçim vaadi yapıldığını söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, “bu yüzyılda paket açıklayarak düşünce özgürlüğü korunmaz. Bunu bir lütuf gibi sunmak ayıptır” ifadelerini kullandı.

Hasan Seymen’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları şu şekilde:

“Keskin seçimi sebebiyle dönüp bakamamıştım. Cumhurbaşkanı yargı reformu adı altında bir kısım açıklamalar yaptı, muhalifi olan Barolar Birliği Başkanı da alkışladı. Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde sıralanan vaatlere aldanırsak ki bu başka birinin karakteristiği, hükümetin radikal bir dönüşle rotayı demokrasiden yana çevirdiğine inanma gafletine düşeriz. Anayasa Mahkemesini ve Hakimler Savcılar Kurulu'nu iktidarın etkisinden çıkarmadan yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığından bahsetmek rüya görmektir.”

“Mahkeme bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayacak düzenlemelerin yapılması öncelik olmalıdır. Biz demokrasinin tek adamın insafına bırakılamayacak kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik. Aynı yanlışı tekrarlayarak doğru bulunmaz.”

“Yargıya güvenin yerlerde süründüğü bu zamanda Yargı gibi ciddi bir konu seçim vaadi yapıldı.”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerken halka "kuvvetler ayrılığı olacak” dendi. Şimdi ülkedeki tek kuvvet kendi kendine "Yargı Reformu" yapıyor.”

“Yeşil Pasaportu müjde olarak sunuyor. İktidarın hali neye benziyor biliyor musunuz? Bizim oğlan bina okur döner döner yine okur halidir bu. Kaçıncı yargı reformu artık kargalar gülüyor ama hukukun içi kan ağlıyor. -Paket açıklayarak "Tutuklama istisnai olacak” diyorlar oysa tutuklama zaten istisnai olmak zorunda! Olması gerekeni bize vaad ediyorlar. Velhasıl kelam, bu yüzyılda paket açıklayarak düşünce özgürlüğü korunmaz. Bunu bir lütuf gibi sunmak ayıptır. “