Ever Banega kimdir? Ever Banega hangi takımda oynuyor?

Ever Banega kimdir? Ever Banega hangi takımda oynuyor?
Galatasaray'ın Sevilla’da oynayan Banega’ya talip olmasıyla Banega’nın futbol geçmişi araştırılan konular arasında yer aldı. Peki, Ever Banega kimdir? İşte futbol tarihine ilişkin tüm detaylar...

Arjantin’li futbolcu Ever Banega’ya Galatasaray’ın talip olmasının ardında futbol geçmişi merak konusu oldu. Banega’nın futbol dünyası ile ilgili tüm detaylar…

Ever Maximiliano David Banega 29 Haziran 1988 Rosario doğumludur. Arjantinli milli futbolcu, Sevilla takımında oynamaktadır. 3 Temmuz 2017’de Sevilla takımına transfer olmuştur. Sevilla takımı ile sözleşmesi 30 Haziran 2020’de tamamlanacaktır. Sevilla takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Arjantinli millî futbolcudur.

Futbol oyuncusu Banega, 1.74 cm boyundadır. 30 yaşında olan futbolcu, Sevilla takımında merkez orta sahada mücadele etmektedir.

EVER BANEGA KULÜP KARİYERİ

Boca Juniors’un altyapısından Banega, takım arkadaşı olan Fernando Gago’nun Real Madrid'e transfer olmasıyla forma şansı yakalamıştır.

İlk resmi maçına ise, 10 Şubat 2007 tarihinde Banfield'e karşı oynanan maçta sahaya çıkmıştır.

Lig ve kupa maçları dahil oynadığı 29 maçta başarılı bir performans sergileyen genç oyuncu, 7 Ocak 2007 tarihinde 18 milyon € karşılığında Valencia CF ile sözleşme imzalamıştır. Valencia’dan Atlético Madrid’e transfer olmuştur.

Tekrar trnasferinin gerçekleştiği Valencia’damn 18 Ağu 2014’te Sevilla’ya transfer olmuştur.

6 Tem 2016’da Inter’e transfer olan futbolcu, 3 Tem 2017’de Inter’den Sevilla’ya transfer edilmiştir.

EVER BANEGA MİLLÎ TAKIM KARİYERİ

Banega, 2007 yılında Kanada'da düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'ndaki şampiyon kadroda yer almıştır. Kazanılan kupadaki sergilediği performans ile şampiyonlukta büyük rol oynamıştır.

Valencia CF'ya transferi ile birlikte 6 Şubat 2008 tarihinde Guatemala'ya karşı oynanan dostluk maçında A-Millî forma ile tanışmıştır.