Beşiktaş’tan Diabate hamlesi

Beşiktaş’tan Diabate hamlesi
Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, geçtiğimiz sezon Sivasspor’da kiralık oynayan Diabate için harekete geçti. Siyah beyazlılar, başarılı kanat oyuncusunu kiralamak için teklif sundu.

Yeni sezon öncesi Beşiktaş’taki en büyük eksiklik kanatlarda yaşanıyor. Lens’i gönderecek Siyah beyazlılarda, Quaresma’nın durumu netleşmiş değil. Dolayısıyla teknik direktör Abdullah Avcı, her iki kenara birden oyuncu istiyor. Zaman zaman Güven’i sol tarafta kullanmayı düşünse de, Avcı iki kanat oyuncusunun şart olduğunu yönetime iletti, bir de isim verdi: Fousseni Diabate.

Fanatik gazetesinin haberine göre, sezonun ikinci yarısında Sivasspor’a kiralık olarak gelen ve sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Diabate, kulübü Leicester City’ye geri döndü. İngiliz ekibinde Diabate’nin yeni sezon kamp kadrosuna alınacağı belirtilirken, oyuncunun geleceğiyle ilgili karar burada verilecek.

Ancak Beşiktaş şimdiden hem Diabate hem de kulübüyle temasa geçti. Şartları araştıran Siyah-Beyazlılar, satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle 23 yaşındaki Malili futbolcuyu renklerine bağlamayı hedefliyor. Diabate’nin Leicester ile 2022’ye kadar kontratı bulunuyor.