'Ordu Valisi rozetsiz AKP il başkanıdır'

'Ordu Valisi rozetsiz AKP il başkanıdır'
Ekrem imamoğlu'nun VIP salona alınmamasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Devletin valisi Ordu’da, rozetsiz AKP il başkanıdır. Devlet adamlığı tabirine yazık olmuştur” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun Ordu – Giresun Havaalanı VIP salonuna alınmamasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Torun, “Vali İmamoğlu’nun VIP salonuna girişini engelledi. İmamoğlu’nun hakkı olmadığını söylüyor. Oysa İmamoğlu’na ben refakat ediyorum. Başka milletvekillerimiz de var. İmamoğlu benim misafirim olarak VIP’ten yolculuk yapabilir. Kaldı ki başka milletvekilleri de aramızda. Bizim heyetimize dâhil herkesin VIP’e girme hakkı vardır” diye konuştu. 

Ordu valisinin devletin valisine yakışır davranmadığını belirten Torun, “AKP il başkanı gibi gelen talimatları uyguluyor. Partizanlık yapıyor. VIP’ten kimin geçip geçemeyeceğiyle bile ilgileniyor” dedi. Torun, VIP’ten geçişlerde İmamoğlu’na uygulanan kuralın “AKP ilçe başkanına bile uygulanmadığını” söyledi. 

Torun, “Ordu Valisi her şeyden önemlisi misafire saygısızlık yapmıştır. Bizde evine gelen birini kapıya kadar uğurlamak, kapılardan geçirmek adeti vardır. Kaldı ki İmamoğlu ile özel uçakta ben de olacaktım. İmamoğlu benim misafirim, bana refakat eden bir özel uçak yolcusu idi. Yanında annesi ve babası var. Vali misafirlerimize büyük saygısızlık etmiştir” dedi. 

Valinin tek başına İmamoğlu’nu VIP’e aldırmamak gibi bir kararı olamayacağını da söyleyen Torun şöyle konuştu:
“Vali kendisine verilen talimatı uygulamıştır. İmamoğlu’nun Ordu, Giresun ve Trabzon bayramlaşmaları birilerini fena halde rahatsız etti. İmamoğlu’na her türlü zorluk çıkarmak gerekiyordu ve ellerinden gelen her şeyi denediler. Ordu’da VIP’e alınmamak da buna dâhildir. İstedikleri kadar VIP’e almasınlar, İmamoğlu tüm Türkiye’nin kalbine girmiştir. İmamoğlu’na bütün kapılar açıktır. Şehrimizi temsil eden valinin  öncelikle bunu bilmesi sonra da devlet adamlığının ne olduğunu hatırlaması gerekiyor.”   

İlgili Haberler