"AKP’li Başkan FETÖ üyelerinin yakınlarına sahip çıkıyor" iddiası

"AKP’li Başkan FETÖ üyelerinin yakınlarına sahip çıkıyor" iddiası
Afyonkarahisar’ın Emirdağ Belediyesi’nde, 31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen AKP’li yönetimin FETÖ ile ilişiği bulunan kişilere belediyede görev verdiği iddiaları ilçede rahatsızlığa neden oldu.

31 Mart seçimlerinin ardından Afyonkarahisar’ın Emirdağ Belediyesi’nde göreve gelen AKP’li belediye başkanı Serkan Koyuncu’nun FETÖ/PYD terör örgütü üyeliği nedeniyle memuriyetten atılan şahısların eş ve yakınlarını belediyedeki en önemli birimlere müdür olarak atadığı iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son açıklamasında yer alan “23 Haziran İstanbul Seçiminin ardından FETÖ/PYD terör örgütü ile mücadele başlatılarak ucu nereye varırsa varsın sonlandırılması gerekir” açıklamasının ardından, Emirdağ Belediyesi’nde yaşanan atamalar dikkat çekti.

İddiaya göre göreve gelmesinin ardından belediyede görevli MHP’li ve Ülkü Ocakları’nda görevli bazı personelin yerlerini değiştirerek hayvan barınağı, çim sulama, cami ve okul temizliği ile ilçenin arıtma tesislerinde görevlendiren AKP’li Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, bu kez de FETÖ/PYD terör örgütü üyeliği nedeniyle görevlerinden alınan bazı memurların eş ve yakınlarını belediyenin önemli birimlerine müdür olarak atadı.

Daha önce belediyenin temizlik ilişkileri müdürlüğü görevinde bulunan eşi E.A.’nın eşi İ.A.’yı Belediye Mali Hizmetler Müdürü olarak atadı. Belediye bünyesinde bulunan kreşe memur olarak atadı, ayrıca konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına herhangi bir suç duyurusunda bulunulmadığı ve olayın örtbas edilmesi ilçede büyük tepki uyandırdı.

Öte yandan önceki Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın, sekreteri ve çaycısı olan iki kadın ile belediyenin çeşitli birimlerinde görevli bazı kadın çalışanların belediyedeki görevleri haricinde cami ve okul temizliklerinde görevlendirildiği ve bu şekilde mobbing uygulanarak istifaya zorlandıkları bildirildi.

Daha önce belediyeyi yaklaşık 270 bin TL zarara uğrattığı iddia edilen bir kişinin de Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesine yönelik tepkiler ise artarak devam ediyor.

Emirdağ Belediyesi’nde, bu tarihe kadar yaklaşık olarak personelin yüzde 70 ine yakın kişinin görevlerinde değişiklik yapılarak alt görevlere getirildiği, bunun da hukuksuz olarak yapıldığı ileri sürüldü.

İlgili Haberler