İmamoğlu ile Yıldırım'ın canlı yayını hangi kanallarda yayınlanacak?

İmamoğlu ile Yıldırım'ın canlı yayını hangi kanallarda yayınlanacak?
İBB Adayları Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın ortak canlı yayına çıkacağı kanal belli oldu. İmamoğlu-Yıldırım canlı yayın hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın en güçlü iki adayı Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın ortak canlı yayına çıkıyor. Türkiye'nin merakla beklediği İmamoğlu-Yıldırım ortak canlı yayını tarihi günler öncesinden belli oldu.

CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP İBB Adayı Binali Yıldırım yarın akşam ortak canlı yayında karşı karşıya gelerek kozlarını paylaşacak. İBB Başkanlığı'nın iki güçlü adayı proje ve vaatlerini canlı yayında açıklayacak ve seçimin kaderi büyük oranda bu canlı yayında belli olacak.

Peki İmamoğlu-Yıldırım ortak canlı yayını ne zaman ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte Türkiye'nin merakla beklediği tarihi canlı yayının detayları...

CANLI YAYIN NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altan dün bir araya geldiğini programın detaylarını konuştuklarını söyledi. Yıldırım; “Ne kadar yayın süresi olacak, kaç soru sorulacak, sorulara her bir aday için ne kadar cevaplama süresi olacak bunlar kararlaştırıldı. Zannediyorum 15 soru sorulacak ve her bir soru için 3 dakika zaman ayrılacak. 2 veya 3 tane de moderatörün kendi belirleyeceği adaylara ayrı ayrı soracak soruları var.” diye konuştu.

ORTAK YAYIN NE ZAMAN?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altan birlikte yayına çıkarak ayrıntıları paylaşmıştı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 16 Haziran Pazar günü (yarın) saat 21.00'de Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde bir araya gelecek. Tüm kanallar ortak yayına geçerken moderatörlüğü İsmail Küçükkaya yapacak.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA: "BÜTÜN TÜRKİYE İZLEYECEK"

 "Kendimi rüştümü ispatlamış biri olarak görüyorum. Ben en iyi bildiğim işi yapacağım. Soru soracağım. Kaygılı değilim. Kendimden çok eminim. İddia ediyorum şu an Türkiye'de en rahat insan benim. Niye dayak yiyeyim? Hayatta en iyi bildiğim şeyi gazeteciliği yapacağım. Bütün Türkiye'nin beni izleyeceğini biliyorum, bu sorumlulukla sorularımı soracağım." ifadesini kullandı.

TARTIŞMA NE KADAR SÜRECEK?

AKP ve CHP'den yapılan açıklamalarda tartışma süresinin ucunun açık bırakıldığı belirtilmişti.

Ancak İsmail Küçükkaya her iki adaya da toplamda 45'er dakika süre vermeyi planladığını ifade ediyor.

Ekrem İmamoğlu ise programa 10 dakikalık reklam arası verileceğini ifade etmişti.

Bu durumda tartışmanın reklam arasıyla birlikte 1 saat 40 dakika sürmesi bekleniyor.

ADAYLAR NASIL HAZIRLANDI

CHP yönetimi, İmamoğlu'nun Yıldırım ile katılacağı program öncesinde, gazeteci veya televizyonculuk deneyimi olan milletvekillerini, yayın hazırlıklarında yardımcı olmak üzere İstanbul'da görevlendirdi. Bu isimler program sırasında da yayın yapılan alanda hazır bulunacaklar.

İmamoğlu'nun televizyon programında kısa belediye başkanlığı döneminde yaşama geçirdiği projelerinin yanısıra, yeni projelerini de anlatması planlanıyor. CHP, Yıldırım'ın uzun süredir İstanbul siyasetinden uzak olmasını da avantaja dönüştürmeyi hedefliyor.

AKP'de, Yıldırım'ın soğukkanlılığı, siyasi deneyimi ve esprili kişiliği, televizyon programı için avantaj olarak görülüyor. Moderatör belirlenmesinde etkili olan Binali Yıldırım'ın, bu nedenle iktidara yakın medya kuruluşlarından moderatör yerine özellikle daha muhalif bir ismi tercih ettiği, bu tavrıyla da aslında "özgüvenini" ortaya koyduğu ifade ediliyor.

Yıldırım'ın bu tercihi partide "deplasman taktiği" olarak değerlendiriliyor. Yıldırım'ın bu tavrıyla "istediğiniz zeminde, istediğiniz kişilerle tartışmaya hazırım" mesajı vererek, aynı zamanda seçim sürecinde mağduriyetini ön plana çıkaran İmamoğlu'na yönelik bu algıyı kırmayı hedeflediğine dikkat çekiliyor. Bu nedenle Dündar'ın moderatörlüğü reddetmesi AKP'de hayal kırıklığı yaratmış görünüyor.

İlgili Haberler