Teröristbaşından tehdit!

Teröristbaşından tehdit!
Avukatları aracılığıyla yeniden kamuoyuna mesajlar vermesine ve PKK 'ya talimatlarda bulunmasına izin verilen teröristbaşı Öcalan’ın tehdit ve çözüm süreci çağrısının yer aldığı yeni mesajları bayramda kendisini ziyaret eden kardeşi tarafından aktarıldı.

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın, çözüm sürecinde olduğu gibi yeniden ‘aktör’ haline getirilme çalışması sürüyor. Çözüm sürecinin ardından ilk defa geçtiğimiz Mayıs ayında avukatları aracılığıyla yeniden mektupları kamuoyuna açıklanmaya başlanan teröristbaşının son bir ay içerisinde üçüncü kez mesajı açıklandı. Öcalan’ın son açıklamalarını, bayramda kendisini ziyaret eden Mehmet Öcalan aktardı.

Mayıs ayında okunan ilk mektubunda, Suriye’de PKK/PYD’nin işgali altında olan Fırat’ın doğusu için özerkliği işaret eden Öcalan, 2013 Nevruz’unda okunan mektubunu da hatırlatarak, çözüm sürecine atıfta bulunmuştu. Öcalan yine Mayıs ayındaki ikinci mektubunda ise, açlık grevinde bulunan PKK’lılara ve HDP’lilere hitaben, “Asıl bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik etmenizi de özenle belirtiyor ve umuyorum." demiş, bu ifade de yeni çözüm sürecinin geleceğine dair bir gösterge olarak yorumlanmıştı.

TERÖRİSTBAŞINDAN TEHDİT!

Teröristbaşı, kardeşi Mehmet Öcalan tarafından aktarılan son mesajında ise, avukatlarıyla yeniden görüştürülmeye başlanması ile ilgili, “Biraz beklemek gerek. Eğer ki bu kanallar tamamen açılırsa herkes için iyi bir şeydir. Ancak tamamen kapanırsa herkes için yıkım getirecektir.” diyerek, tehditte bulundu.

YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ ÇAĞRISI

Terörle mücadele için, imha ve savaş politikası diyen Öcalan, bunun yerine yeni bir yönteme ihtiyaç olduğunu ve hem devletin hem de PKK’nın çözüme dair yeni yöntemler geliştirmesi gerektiğini belirterek, yeni çözüm süreci çağrısında bulundu.

İlgili Haberler