Mudanya Belediyesi Suriyelileri sahilden çıkardı

Mudanya Belediyesi Suriyelileri sahilden çıkardı
Mudanya sahilinde Suriyelilerin vatandaşların tepkisini çeken davranışlar sergilemesi sonrası Mudanya Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Suriyelilerin sahil şeridinde bulunmasını ve denize girmesini yasakladı.

Mudanya sahilinde yaz aylarında Suriyelilerin yoğun bir şekilde bulunması ve uygunsuz davranışlar sergilemesi vatandaşların tepkisini çekti. Aratan şikayetler üzerine harekete geçen Mudanya Belediyesi, Suriyelilerin sahil şeridinde bulunmasını yasakladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ““Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz” dedi.

Mudanya sahilinde hava sıcaklıklarının artması ve bayram tatili ile birlikte Suriyelilerin sayısındaki artış vatandaşların tepkisini çekti Sahildeki uygunsuz davranışları ve sahile yakın yerlere çadır kurmaları nedeniyle vatandaşlar belediyeye çok sayıda şikayet gönderdi.

Vatandaşların artan şikayetleri üzerine harekete geçen Mudanya Belediyesi Suriyelilerin sahil şeridinde dolaşmasına ve denize girmesine izin vermiyor.

HAYRİ TÜRKYILMAZ: “BİZİM İNSANIMIZI RAHATSIZ ETMELERİNE TAHAMMÜL EDEMEYİZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz şu ifadeleri kullandı:

“Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz.”

"Sahillerimizde oluşan uygunsuz görüntülere Zabıta ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilmektedir. Yetki alanımızda olmamasına rağmen vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetleri dikkate alarak sahilde çalışmalarımızı sürdürüyor ve ilgili birimleri göreve davet ediyoruz."

hayri.pnghayri1.png

İlgili Haberler