Arınç Erdoğan'ı böyle eleştirdi

Arınç Erdoğan'ı böyle eleştirdi
TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, katıldığı canlı yayında “Zillet, illet” söylemi ve Saadet Partisi’ne yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.

Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, başta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakı tarafından yapılan “Zillet,illet” açıklamalarının yanlış olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi’ne yöneltilen eleştirileri de doğru bulmadığını belirten Arınç, “Saadet Partililer'in her birinin hukukunu korumak bizim hedefimizdir. Onlara söylenenlere, hedef almalarını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Arınç’ın sözleri son dönemlerde Saadet Partisi’ne ağır eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı akıllara getirdi.

Bülent Arınç’ın açıklamaları özetle şöyle:

"ZİLLET, İLLET'İ KULLANMAMALIYIZ"

"Her konuşmada sizi tenzih ediyorum ama kim mikrofonu eline alsa 'Kürt oyları nereye gidecek' deniyor. Ben Kürt kardeşlerimi severim, onlar da beni severler. Onları bir seçmen figürü olarak görmemek lazım. İstanbul'daki seçmenlerin daha çoğunun oyunu almak bütün mesele. Ben sayın Cumhurbaşkanımızla da konuştum. Bu seçimleri kazanmanın sadece İstanbul ölçeğinde değil Türkiye ölçeğinde verileceği mesajlar mutlaka düşünülmeli dedim. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde olduğumuza göre bizim artı oylara ihtiyacımız var. Karşımızdaki her gruptan, her kesimden oy almamız lazım. Bu sistemi biz getirdik. Bir ittifak bize haksa, bizim karşımızdakiler için de hak. Zillet, illet ittifakını kulanamayız, kullanmamalıyız. Bizi her kesimden aldığımız oylar iktidar yaptık. Bizim doğal müttefiklerimiz vardı her seçimde. Liberaller, AB taraftarları bizi beğenip, oy veriyorlardı. Demokrasi ve özgürlük yanlıları 'yetmez ama evet' diyorlar oy veriyorlardı, muhafazakarlar, dindarlar oy veriyorlardı."

“HEDEF ALMALARINI KINIYORUM”

"Saadet Partisi'nin öncesiyle sayın Erbakan hocamızla 31 yıllık beraberliğim var. Kitabımda anlatıyorum. Lütfen ed insinler okunsunlar. Hocama saygıda kusur etmedim. AK Parti'nin kuruluşuna kadar hiç kırıcı bir şeyimiz olmadı. Biz bir beldede iki kişi olsa birisi aday olur diğeri ona oy verir. Başka bir partiye oy verilmesi konusunda Erbakan hocamızın hiçbir zaman yumuşak bir düşüncesi olmamıştır. Hoca kendisine gelenlere izin vermedi. Bu kuralların istisnaları olmuştur. Hoca der ki 'Siz kendiniz bakın, karar verin'. Mesela herhangi bir konuda iki şer arasında kaldığınız zaman ehven olanını, biraz daha zayıf olanı tercih edin der. Hocam der ki, siz kararınızı verin. Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesinde böyle olmuştur. Nevzat Yalçıntaş merhum üçüncü turdan sonra elenmiş ve Sezer'e oy verilmiş. Saadet Partililer'in her birinin hukukunu korumak bizim hedefimizdir. Onlara söylenenlere, hedef almalarını kınıyorum."

"SOSYAL MEDYA BENİM NE KADAR ALACAĞIMI TARTIŞTI"

Yeni göreviyle birlikte Saray'dan alacağı maaşa ilişkin bir soruya da cevap veren Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu internet alanı, sanal medya, sosyal medya o kadar sorumsuz, ahlak dışı şeylerin yazıldığı bir alan oldu. Şimdi YİK üyesi olduğunu ben açıkladım. Benim için büyük şereftir. Cumhurbaşkanlığımız için çok önemli kuruluştur. Şimdi sosyal medyaya bakıyorum, 'kaç para aylık alacaklar?'. Kimisi 13 bin kimisi 15 bin diyor. Yazılanları söylüyorum. Bir başka gün 54 bin lira alacakmışız, onun üzerine bir sürü ahlak dışı yorumlar. Geçen birisi söyledi, 'yanlış söylüyorlar 500 bin lira alacaklar' dedi. Bir ücret alacaksak, biz bunu hiç konuşmadık ki. Konuşmaya değer mi? Biz Meclis Başkanlığı yaptık. Meclis Başkanlığı bize araç tahsis etti. 4 koruma verdiler. Hayatımı sürdürüyorum. Emekli maaşımızı alıyoruz, ofisimizde oturuyoruz. Meclis Başkanlığında yerimiz var. Şimdi benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki, birtakım edepsizler yorum yapsınlar."

İlgili Haberler