Murat Alan’a saldıranlar tutuklandı

Murat Alan’a saldıranlar tutuklandı
TSK’da görevli generallere yönelik hakaretleri ile tepki çeken Akit TV Haber Müdürü Murat Alan’a saldıran 4 kişi tutuklandı. Bu durum muhalif gazetecilere saldıranların serbest bırakılmasını yeniden gündeme getirdi.

Akit TV Haber Müdür Murat Alan’a gerçekleşen saldırı sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Muhalif gazetecilere saldıranlar serbest bırakılırken, iktidara yakın gazeteciye saldırmanın "tutuklanma" ile sonuçlanması dikkat çekti.

NÖBETÇİ HAKİM TUTUKLADI

Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'ı darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edilen Serdar A, Bayram G, Ferhat Ö, Savaş K'nin Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ifadeleri alındı.

Şüpheliler ifadelerinde, Ankara'da oturduklarını ve olaydan bir gün önce İstanbul'a geldiklerini belirtti. Saldırının planlı olmadığını iddia eden şüpheliler, yoldan geçerken Alan'ı gördüklerini, çıkan tartışma sonucu darp eylemini gerçekleştirdiklerini öne sürdü.

İfadeleri tamamlanan zanlılar, savcılık tarafından "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Şüpheliler Serdar A, Bayram G, Ferhat Ö, Savaş K. nöbetçi sulh ceza hakimliğince "silahla kasten yaralama" suçlarından tutuklandı.

GENERALLERE HAKARET ETMİŞTİ

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan, canlı yayında Ali Tarakçı ile girdiği tartışmada "O hizaya gelmeyen apoletli Generalleriniz hepsi Erdoğan'ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşşek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidarı oturttu” ifadelerini kullanmıştı. Alan’ın sözleri büyük tepki çekmişti.

MUHALİF GAZETECİLERE SALDIRANLAR SERBEST KALMIŞTI

Son dönemde muhalif gazetecilere saldıranların mahkeme tarafından serbest bırakılması tartışmalara neden olmuştu.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ve Oda TV yazarı Sabahattin Önkibar’a yönelik düzenlenen saldırılar sonrası gözaltına alınan isimler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.