AKP'ye yakın medya terörist başından yardım bekliyor

AKP'ye yakın medya terörist başından yardım bekliyor
AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Kürt kökenli seçmenlerin oy desteği için terörist başı Abdullah Öcalan’dan yardım istedi.

23 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala AKP tarafından başlatılan ikinci çözüm süreci kapsamında bebek katili terörist başı Öcalan’ın avukatları ile görüşmesine izin verilirken AKP’ye yakın medyadan dikkat çeken bir hamle daha geldi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Kürt kökenli seçmenlerin oy desteği için terörist başı Öcalan’ın avukatları aracılığıyla mesaj göndermesi gerektiğini yazdı.

İşte Müderrisoğlu’nun yazısındaki ilgili bölüm:

23 Haziran İstanbul yenileme seçimlerinde oy blokları büyük ölçüde belirginleştiğinden kararsızlar ve Kürt kökenli seçmenler dengeleri etkileyebilecek güçte kabul ediliyor.

Kararsız olarak tanımlanan ve yakın markaja rağmen renk vermeyen bu grubun anlaşılabilir kaygıları var. Bu yönüyle bakıldığında kararsız vatandaşlar, siyasetin ikna kabiliyetinin sınırları içerisinde bulunuyor.

Oysa etnik kimlikle şekillenen farklı göstergelerle tercihlerini şekillendiriyor. Örneğin HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş son açıklaması ile CHP adayına destek isterken henüz İmralı’nın ne dediği bilinmiyor.

Ada’dan dönen avukatların vakit geçirmeksizin güncel değerlendirmeleri paylaşması gerekiyor. Ki duyumlarımız, seçimde en azından ‘nötr kalınması’ çağrısına denk düşüyor

gazete-001.jpg

İlgili Haberler