Terörist başı Öcalan'dan HDP'ye boykot çağrısı

Terörist başı Öcalan'dan HDP'ye boykot çağrısı
Bebek katili Abdullah Öcalan, 23 Haziran seçimleri için HDP'ye tarafsızlık çağrısında bulundu. Öcalan'ın açıklamaları "Çözüm süreci ilk meyvesini verdi" olarak yorumlandı.

23 Haziran seçimlerine giderken avukatlarıyla görüştürülmesine izin verilen PKK ele başı Abdullah Öcalan'dan seçimlere 3 gün kala beklenen açıklama geldi.

Öcalan'ın, avukatlarıyla görüştürülmesi HDP'li seçmenin İstanbul'daki tavrını AKP'den yana kullanması ve ikinci bir çözüm sürecinin başlangıcı olarak yorumlanmıştı.

Seçimlere 3 gün kala İmralı Cezaevi'nden açıklama yapan terörist başı HDP'li seçmene "23 Haziran seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısında bulundu. Öcalan'ın çağrısı "Sandığa gitmeyin" olarak yorumlandı. Söz konusu açıklamaları Anadolu Haber Ajansı'nın ilk elden duyurması ise dikkat çekti.

Teröristbaşı Öcalan, şunları kaydetti:

"HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ikilemlere kendini angaje etmemesi, seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir."

GÖRÜŞMEDE DİKKAT ÇEKEN İSİM

Öte yandan Öcalan'ın tarafsızlık çağrısını avukatları yerine Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Özcan yaptı. Özcan'ın, İmralı'da bebek katili Öcalan'la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın açıklaması yaptığı belirtildi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Öcalan'ın sadece avukatlarıyla görüşmesine izin verildiğini belirtmişti.

HDP HESAPLARINDAN NE PAYLAŞILDI?

Öcalan'ın mesajının yayınlandığı sıralarda ise HDP'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımlar dikkat çekti.

Öcalan'ın tarafsızlık mesajıyla HDP'li seçmene "sandığa gitme" çağrısı yaparken HDP hesaplarından "31 Mart'ta oylarımızı koruyarak demokrasiye kazandırmıştık, şimdi yine demokrasi ve halk iradesinin kazanması için sandık başına gidecek, oylarımızı demokrasi, barış ve eşitlikten yana kullanacağız" paylaşımı yapıldı. Paylaşım bebek katilinin çağrısının hemen öncesinde yapıldı.

hdp-001.jpg

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de Öcalan'ın mesajının ardından bir paylaşımda bulundu. Temelli Twitter'den yaptığı paylaşımda #BirDahaSöyleİstanbul etiketiyle "İstanbul YaMeYe!(Bizimdir)" ifadelerine yer verdi.

sezai.jpg

İlgili Haberler