"Ver İstanbul'u, al Suriye'yi" devrede

"Ver İstanbul'u, al Suriye'yi" devrede
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bebek katili Öcalan'ın 23 Haziran mesajının ardından daha önce yaptığı "Ver İstanbul'u, Al Suriye'yi" açıklamasını hatırlatarak "Bu tespitimi doğruladı" dedi.

İktidarın 23 Haziran öncesi bebek katili Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin vermesi İstanbul seçimleri ve ikinci bir çözüm süreci için adım olarak yorumlanmıştı.

Öcalan iktidarın hamlelerinin ardından beklenen açıklamayı yaptı ve seçimlere 3 gün kala HDP seçmenine sandığa gitmeme çağrısı yaptı.

Terörist başının açıklamalarının ardından, daha önce Yeniçağ'a yaptığı bir değerlendirmeyi hatırlatan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "18 Mayıs'ta Öcalan ile görüşmenin amacının "Ver İstanbul'u, Al Suriye'yi" olduğunu Yeniçağ gazetesine verdiğim demeçte ifade etmiştim. Bu akşam Öcalan HDP'ye " tarafsız kal" çağrısı yaparak bu tespitimi doğruladı" ifadelerini kullandı.

Özdağ, Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin'e yaptığı açıklamada "Kısa vadeli hedefleri tabii ki İstanbul seçimleri. HDP seçmeninin bir kısmının AKP'ye oy vermesi veya hiç sandığa gitmemesi hedefleniyor. Uzun vadeli hedefi ise ABD güdümünde Suriye kuzeyindeki PKK/YPG yapısını kabullenilmesidir. Özetlersek ‘Al Suriye'nin kuzeyini ver İstanbul'u oyunu’ oynanıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

İlgili Haberler