Bakan Akar’dan İYİ Parti’ye ziyaret

Bakan Akar’dan İYİ Parti’ye ziyaret
Milli Savunma Bakanı Akar, İYİ Parti’yi ziyaret ederek gündemdeki konular ile ilgili son bilgileri paylaştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile baş başa görüşen Akar, sonrasında soruları yanıtlamadan İYİ Parti Genel Merkezi’nden ayrıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Merkezi’ni ziyaret ederek S-400 alımı ve F-35’ler ile ilgili son bilgileri paylaştı. Bakan Akar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile baş başa görüşürken, görüşme sonrası gazetecilere bir açıklama yapmadan İYİ Parti Genel Merkezi’nden ayrıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşmesinden sonra İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görüşme ile ilgili açıklama yapan Türkkan şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin önünde şu anda çok önemli iki mesele var: bir tanesi S-400 meselesi, diğeri de Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması meselesi. Sayın Bakan burada Sayın Akşener’i bilgilendirdi. Türkiye’nin önündeki bu meselelerin getireceği sorunlar veya avantajlar hakkında bilgi verdi. Sayın Meral Akşener de daha önce hazırladığı bir takım bilgileri Sayın Milli Savunma Bakanı’na aktardı.  Türkiye’nin içinde bulunduğu bu konjonktürde S-400 alımının F-35 programından çıkılmasının Türkiye’ye getireceği artılar ve eksiler konusunda parti görüşümüzü beyan etti.

“Toplantı belki beklenenden uzun sürdü ama netice itibariyle konuşulan konular oldukça teknik konular. Dolayısıyla her teknik konunun da uzun alt detayları var. Bu alt detayları da görüşüldü.”

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

İstanbul seçiminin ardından gündeme gelen erken seçim tartışmaları hakkında konuşan Türkkan, “Soğuk suyu içtikten sonra 72 saat beklemek gerekir midedeki etkisini görmek için. Sıcağı sıcağına yapılan açıklamaları dikkate almamak lazım”ifadelerini kullandı.

“ÖCALAN RÖPORTAJININ HESABI SORULMALI”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, İstanbul seçiminden önce teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'ye verdiği röportaja sert tepki göstererek şunları söyledi:

"TRT ve başında bulunan şahıs en basit tabiriyle suçluyu ve terörü övme suçu işlemiştir. Hakkında mutlaka soruşturma açılması lazım.  Bizlerin vergileriyle yayın hayatına devam eden TRT’de, Türkiye’deki terör faaliyetlerinden dolayı kırmızı bültenle aranan bir teröristle röportaj yapılmıştır. Bunun hesabı şimdi sorulmayacaksa bir gün mutlaka sorulacaktır."

İlgili Haberler