İkinci Çözüm Süreci devam ediyor

İkinci Çözüm Süreci devam ediyor
Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca, Newroz Uysal, İbrahim Bilmez ve Serbay Köklü, müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan, sekiz yıl aradan sonra 2 Mayıs, 22 Mayıs 12 Haziran ve 18 Haziran’da olmak üzere müvekkilleriyle 4 görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmelerde bölücübaşının avukatlarına verdiği mektuplar kamuoyuna aktarılmış ve böylelikle Öcalan’ın çözüm sürecinden sonra yeniden bir aktör haline getirilmesi ve PKK’ya talimat vermesi süreci başlatılmıştı.

Avukatlarının İstanbul seçimin ardından Öcalan ile görüşme talebinde bulunması, ikinci çözüm sürecinin sürdüğünün işareti olarak görülürken, Öcalan’ın görüşme esnasında avukatlarına yeni bir mektup vermesi de bekleniyor. Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine ve kamuoyuna yönelik mesajlarının aktarılmasına izin verilmesinin yenilenen İstanbul seçimine yönelik olduğu yorumlar yapılıyordu.

YENİLENEN İSTANBUL SEÇİMİ İÇİN TARAFSIZLIK ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Bölücübaşı Öcalan’ın 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için "tarafsızlık çağrısı" yaptığı mektubu tartışmalara neden olmuştu. Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, Öcalan’ın 23 Haziran seçimine ilişkin, 18 Haziran’da İmralı’da yazdığını ifade ettiği mektubu 20 Haziran akşamı açıklamıştı. Anadolu Ajansı’nın duyurduğu haberlere göre Kemal Özcan açıklamasında, "Devletin uygun görmesi sonucu İmralı'ya gittiğini" belirterek, Öcalan'ın, 23 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlere dair "HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır" mesajını verdiğini ifade etmişti.

İlgili Haberler