Necati Bağcı duruşmasında neler yaşandı?

Necati Bağcı duruşmasında neler yaşandı?
Geçtiğimiz Aralık ayında evinin önünde tartıştığı Suriyeliler tarafından boğazından ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Necati Bağcı’yı öldüren zanlıların yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Yeniçağ / İstanbul

Necati Bağcı, yaşadığı sitenin önünde Suriyeliler ile girdiği tartışmada ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Bağcı’nın hayatını kaybettiği olayın ilk duruşması ise dün gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleşen olayın ilk duruşmasına hiçbir yayın kuruluşunda yer verilmezken, duruşmayı takip eden Gaziantep Barosuna kayıtlı Avukat Tuğba Abacı, duruşmada dikkat çeken bir tabloyu gün yüzüne çıkardı.

Duruşmada zanlı pozisyonundaki Suriyelileri 10 tane avukatın savunduğunu belirten, Abacı hayatını kaybeden Necati Bağcı’yı sadece Valiliğin atadığı bir avukatın savunduğunu dile getirdi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Abacı, zanlıların yarısının da tahliye edildiğini söyledi.

Avukat Abacı’nın açıklamaları şu şekilde:

“Dün Gaziantep’te Suriyeliler tarafından öldürülen #NecatiBağcı nın ilk duruşmasına izleyici olarak katıldım. TAM 10 AVUKAT SURİYELİLERİ Savundu. Karşı tarafta 1 avukat sesi bile çıkmadı. Vali tarafından görevlendirilmiş oda... YARISI TAHLİYE EDİLDİ!”

ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

Tuğba Bağcı'nın paylaşımını rtweet eden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ise "Emperyalist proje destekçisi sözde Suriyeliseverler Türk milletinin tepkilerinin çok kontrollü olduğunu anlamayacak kadar körler" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler