iPhone 11 için sipariş sayısı 75 milyonu geçti

iPhone 11 için sipariş sayısı 75 milyonu geçti
ABD'li teknoloji devi Apple, 2019 yılının ikinci yarısı için tedarikçilerine iPhone 11 için 75 milyon parça siparişi verdi. iPhone 11'in birkaç ay içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Apple, birkaç ay içerisinde yeni iPhone modellerini tanıtacak. Yeni iPhone'larla ilgili büyük bilgi kirlilikleri olsa da şirket, iPhone 11'deki beklentisini de tıpkı iPhone XS serisinde olduğu gibi yüksek tutuyor.

Bloomberg'in hazırladığı bir rapora göre Apple, tedarikçilerine iPhone 11 serisi için 75 milyon sipariş geçmiş durumda. Apple'ın tedarikçileri, 2019 yılının ikinci yarısında parça üretimlerini sağlamak için çalışacaklar.

Rapora göre Apple'ın vermiş olduğu bu sipariş, geçtiğimiz yıl verilen siparişle neredeyse aynı. Bu da Apple'ın beklentisinin "teoride" iPhone XS serisiyle aynı olduğunu gösteriyor. Ancak küresel piyasalarda telefon alımları düşmüş durumda ve ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşının boyutu da her geçen gün artıyor. Ancak Apple, bu sorunlardan etkilenmeyeceğini düşünüyor gibi görünüyor. Ayrıca aynı raporda Apple'ın sipariş sayısının 80 milyona çıkabileceği de belirtiliyor. Bu durum, Apple'ın sipariş durumuna göre hareket edeceğini gözler önüne seriyor.

Apple, uzun zamandır kaç iPhone sattığını kamuoyu bile paylaşmıyor ancak analistlere göre Apple, 2018 yılının ikinci yarısında 70-80 milyon iPhone sattı. Ancak bu bile Apple'ın gelirlerindeki düşüşü egale edemedi. Apple, iPhone 11 ile birlikte mali hedeflerine ulaşmayı planlıyor.

Apple'ın bu siparişi, tedarikçileri de harekete geçirmiş durumda. Apple'ın önemli tedarikçilerinden bir tanesi olan Foxconn, siparişlerle ilgili sorun yaşamamak için gerekli önlemleri almaya başladı. Şirket, Apple'ın parçalarının üretim sürecinde tam performans çalışabilmek için çalışanlarının maaşlarına yüzde 10 oranında zam yaptı. 

Birkaç ay sonra Apple'ın yeni telefonlarıyla ilgili tüm bilgiler ortaya çıkmış olacak. iPhone 11'in Apple'ı hedeflerine ulaştırıp ulaştırmayacağını ancak ilerleyen dönemlerde görebileceğiz.