"iPhone 11 Apple Pencil desteğiyle gelecek"

"iPhone 11 Apple Pencil desteğiyle gelecek"
Citi Research isimli bir araştırma şirketi tarafından yayımlanan bir raporda iPhone 11'lerde Apple Pencil desteğinin olacağı iddia edildi. Yayımlanan rapor, iPhone 11'in fiyatıyla ilgili de bilgiler içeriyor.

Apple, kısa bir süre sonra iPhone 11 serisi ile karşımıza çıkacak. Şirket, yeni modelleri için gün sayarken bağımsız bir araştırma şirketi olan Citi Research, iPhone 11'le ilgili dikkat çeken bir rapor yayımladı.

Citi Research, genel anlamda şirketlerin finansal durumlarını inceliyor. Bu yüzden Citi Research'ün bu iddialarının kesinliği hakkında bir şey söylemek mümkün görünmüyor ancak genelde finans üzerinde çalışan bir şirketin, bir akıllı telefonun özellikleriyle ilgili rapor yayımlaması, araştırmacıların elinde ciddi bilgilerin olduğunun düşünülmesine yol açıyor.

Citi Research'ün analistlerine göre Apple, iPhone 11'lere Apple Pencil desteği ekleyecek. Bugüne kadar iPad'ler dışında verimli kullanılamayan Apple Pencil'ler bu sayede iPhone 11'lerde de kullanılabilecek. 

Üstelik analistlerin yayımladığı raporun dikkat çeken bir diğer detayı daha bulunuyor. Bu rapora göre Apple, iPhone 11'lerde de iPhone Xs serisinde olduğu gibi bir strateji izleyecek. iPhone 11, farklı modellerle gelecek ancak fiyatlandırma yapısı iPhone Xs serisiyle hemen hemen aynı olacak. Bu da demek oluyor ki iPhone 11 modelleri 749 dolar ila 1.099 dolar aralığında fiyatlandırılacak.

Daha önce belirttiğimiz gibi, bu bilgilerin doğruluğu tartışılır ancak iPhone 11'le tanışmamız için kısa bir sürenin kaldığını söyleyebiliriz. Apple'ın tanıtım etkinlikleriyle birlikte iPhone 11'in hangi özelliklere sahip olacağını, kaç farklı modelden oluşacağını ve fiyatını öğrenebileceğiz.