8 aylık bebek ihmaller zincirinin kurbanı oldu

8 aylık bebek ihmaller zincirinin kurbanı oldu
8 aylık Ali bebek özel bir hastanede meydana gelen ihmaller zincirinin kurbanı oldu ve hayatını kaybetti. Küçük bebeğin hayatını kaybetmesine sebep olan ihmallerin sorumlularından olan gece nöbetçisi doktorun ise kayıt dışı çalıştığı ortaya çıktı.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

İstanbul’da bir özel hastanede meydana gelen büyük ihmal, 8 aylık Ali Emir bebeğin hayatını kaybetmesine neden oldu. İhmalin sebebi olan doktorun ise hastanede kayıt dışı çalıştığı ortaya çıktı.

Olay, geçtiğimiz günlerde Halkalı Acıbadem Hastanesi’nde meydana geldi. 2 yıllık evli olan Sema-Emir Şahin çifti, 8 aylık bebekleri Ali Emir’i hastaneye öksürük ve yüksek ateş şikayeti ile getirdi. Bebeği muayene eden doktor ise bronşit başlangıcı olabileceğini söyleyip ilaç vererek aileye iki gün sonra yeniden kontrole gelmelerini söyledi. İki gün sonra yeniden kontrole gelen aile ise bebeklerine ilk teşhisi koyan doktor hastanede olmadığı yerine bakan başka bir doktorla görüştüler. Söz konusu doktor ise Ali bebeğin hastanede müşahede altında tutulması gerektiğini söyledi.

İHMALLER ZİNCİRİNİ GECE NÖBETÇİSİ BAŞLATTI

8 aylık Ali Emir bebeği hayatını kaybetmesine neden olan ihmaller zinciri ise bundan sonra başladı. Gece nöbetçisi olan doktor. Ali bebeğin iki gün önce kullandığı ilaçların kesilerek antibiyotik verilmesini istedi. Bu durum küçük bebeğin daha önce tedavi şekliyle aynı olmadığı için aile durumdan rahatsız oldu. Ali Emir’in babası Emir Şahin, küçük bebeğe ilk teşhisi koyan doktor Barış Y. İle Whatssap üzerinden konuştu. Emir Şahin, gece nöbetçisi olan doktor Ramine’nin kararsız gözüktüğünü belirterek, mevcut ilaçların kesilmesi gerektiğini söyledi. Doktor Barış Y. ise bebeğin ateşinin 48 dereceyi geçtiyse antibiyotik verilmesi gerektiğini belirtti. Ancak doktor sonra atılan mesajlara yanıt vermedi.

BEBEĞİN DURUMU AĞIRLAŞTI, DOKTORLAR KAYITSIZ KALDI

Gece saat 3.30 sıralarında Ali bebeğin yüzünde sararma olduğunu fark eden anne Sema Emir, hemen hemşirelere haber verse bile ne hemşire ne de doktor odaya gelmedi. Annenin acil butonuna basmasına rağmen doktor odaya ancak saat 04.30 da geldi. Hemşireler ve doktorlar polis çağırarak aileyi odadan çıkarttı. Sonrasında polisler, aileye Ali bebeğin hayatını kaybettiğini söyledi.

GECE NÖBETÇİSİ DOKTOR HASTANEDE KAYIT DIŞI ÇALIŞIYORDU

Ali bebeğin hayatını kaybetmesine sebep olan ihmaller zincirinin sorumlularından gece nöbetçisi doktor Ramine’nin hastanede kayıt dışı çalıştığı ortaya çıktı. Hastane yönetimi ise 8 aylık Ali bebeğin hayatını kaybetmesi ile ilgili sessizliğini koruyor.  

İlgili Haberler