Bir AKP’li belediye daha Çin ile ‘kardeş' oldu!

Bir AKP’li belediye daha Çin ile ‘kardeş' oldu!
Çin hükümetinin Uygur Türklerine uyguladığı baskı ve zulme AKP iktidarı sessiz kalmaya devam ederken, AKP'li belediyeler ise Çin kentleriyle 'kardeş' oluyor. Son olarak AKP'li Pendik Belediyesi Çin'in en büyük kentlerinden Guangzhau ile kardeş oldu.

Çin’in Uygur Türklerine yaptığı zulme AKP iktidarı sessiz kalmaya devam ederken, AKP’li bir belediyenin daha bir Çin şehrini ‘kardeş’ ilan ettiği ortaya çıktı. AKP’li Pendik Belediyesi, Çin’in Guangzhau kentiyle kardeş belediye oldu. Pendik Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Cin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Çin’in en önemli şehirlerinden Guangzhau şehrinin 1 milyon 600 bin nüfusa sahip ilçesi Haizhu Belediye Başkanı Li Haizhou ile Türkiye’de ilk kardeş şehir ilişkisini kurmak amacıyla Pendik’e gelen
teknoloji, kentsel planlama ve ticaret alanlarında yöneticilerden oluşan heyeti belediyemizde ağırladık”

belediye.png

KAHRAMANMARAŞ DA ÇİN KENTİYLE ‘KARDEŞ’ OLMUŞTU’

Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yapılan baskı ve zulümler devam ederken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi dün, Çin’in Yiwu şehri ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzalamıştı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir protokolü imzalaması sonrası şehirdeki Doğu Türkistanlı öğrenciler Ulu Cami önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Doğu Türkistanlı öğrencilerin yanı sıra toplumun çeşitli kesimlerinden AKP'li Belediye Başkanı'nın kararına tepkiler yükselmişti.

“KARARI SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİK

Çin'in Guangzhau kenti ile Pendik'in kardeş şehir olma isteğini sosyal medyadan öğrendiklerini söyleyen MHP Pendik belediye meclis üyesi Adem Şen tepkisini " 27 Ağustos’ta sosyal medyadan öğrendiğimiz kadarıyla, Pendik Belediyesi kardeş şehir kapsamında Çin'in Guangzhau eyaletinin Belediye Başkanı Li Haizhou ile görüşmelerde bulunulmuştur. Bir önerim olacak; amaç Pendik'e katma değer katmak ve ticari bir ilişki kurmak isteniyorsa, İsrail ile Tel Aviv'den bir ilçe belediye'yi kardeş yapmak daha mantıklıdır. Ama hangi vicdan İsrail ile kardeş olmayı kabul eder? İsrail'den kat be kat müslüman kanı dökmüş, Uygur Türklerine soykırım yapmaya devam eden, Çin ile ilişki kabul edilemez. Biz bunun karşısındayız ve takip olacağız" sözleri ile gösterdi.

AKP’Lİ BAŞKANDAN İLGİNÇ SAVUNMA

MHP'li meclis üyesi Şen'in tepkisine cevap veren AKP'li Pendik Belediye Başkanı Ahmet CİN

" Adem kardeşimizin, Guangzhau kardeş şehir ile ilgili ziyaretin evet dünya global bir köy olarak kabul ediliyor. Biz belki İsrail ile de ilişki olmamız lazım. Belki Rusya ile de, Amerika ile de olmamız lazım, Çin ile de olması lazım. Bu ilişkilerinizin bizim ülkemizin menfaatlerine ve ümmetin menfaatine olacak şekilde çalışmalar olması lazım. Tabii ki bu ilişkileri mutlaka kurmamız lazım. Kardeşlik hukuku içinde değil, menfaatler doğrutusunda" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler