Suriyeliler ve demografik atom bombası

Suriyeliler ve demografik atom bombası
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Suriyelilerin Türkiye’de demografik bir atom bombası olduğu uyarısında bulunurken, sığınmacıların ülkelerine dönmesi gerektiğini ifade etti. Özdağ, “Toprak bütünlüğümüzü muhafaza etmek çok zor hale gelecek” dedi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Twitter hesabından paylaştığı bir video ile Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı tehlikesine dikkat çekti.

2040 yılına kadar Türkiye’deki sığınmacı nüfusunun 10 milyonu aşacağını belirten Özdağ, Suriyelilerin yoğunlukta yaşadığı illerimizde demografik yapının tehlikede olduğunu ifade etti.

“Türkiye’nin birlik ve beraberliğini, toprak bütünlüğünü muhafaza etmek çok zor hale gelecek” diyen Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

“Türkiye 2011’den bu yana tarihin en büyük göçlerinden birisiyle karşı karşıya. Bu göçü ancak Kavimler Göçü ile karşılaştırabiliriz. Ve bugün küçük Asya yeni bir kavimler göçü yaşıyor. Bu göçün sonunda ülkemize 2011 sonrasında 3.8 milyon kayıtlı, 1.5 milyon kayıtsız olmak üzere 5.3 milyon Suriyeli sığınmacı geldi.

Ama Afganistan’dan, Irak’tan ve dünyanın değişik yerlerinden gelen diğer sığınmacılarla birlikte toplam 6.7 milyon sığınmacı ülkemizde yaşıyor. Bu Türkiye nüfusunun yüzde 8.5’ini oluşturuyor. Ve ülkemiz üzerinde çok büyük bir yük oluşturuyor.

40 milyar dolardan fazla para harcadık ve daha ne kadar harcayacağız belli değil. Üstelik nüfusları çok hızlı artıyor. Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki 3.8 milyon Suriyeli üzerinden yapılan hesapta; kalmaları durumunda 2040 yılında Türkiye’deki Suriyeli Arap sayısı 7.2 milyona çıkacak. Kayıtsızlarla birlikte hesaplarsak bu sayı 10 milyonun üzerine çıkacak. Üstelik Suriyelilerin daha şimdiden ağırlıklı olarak yerleştikleri Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana, Mersin gibi yerlerde olduklarını göz önünde tutarsa bu illerde 2040 yılında Türkiye çok ciddi bir demografik tehditle karşı karşıya kalacaktır.

Bu şekilde Türkiye’nin birlik ve beraberliğini, toprak bütünlüğünü muhafaza etmek çok zor hale gelecek. Artık uyanma zamanı, harekete geçme zamanı geldi. Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri için gereken adımların hızla atılması gerekiyor.”

İlgili Haberler