Bakanlık'tan Fuat Uğur'a: "Tetikçi"

Bakanlık'tan Fuat Uğur'a: "Tetikçi"
İktidara yakın Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un Bakan Varank'ı hedef aldığı yazıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çok sert cevap verdi. Yapılan açıklamada Fuat Uğur için 'tetikçilik' ifadeleri kullanıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Mustafa Varank’la ilgili kaleme aldığı yazılarla konusunda Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur’a gönderdikleri tekziplerin yasal süre içince gazetede yayımlanmamasının ardından içerikleri bakanlığın internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Bakanlığın yayınladığı metinde, Uğur için “İzansız ve kesin bir dille kaleme aldığı konu hakkında, ne bakanlıktan bilgi edinme ne de sektör hakkında araştırma yapma zahmetinde bulunmayan yazarın amacının açık bir tetikçilik faaliyeti olduğu aşikârdır. Bunun nedenlerinin kamuoyunun takdirinde olduğunu belirtiriz” ifadeleri kullanılırken; tekzibin yayınlanması için de yasal süreç başlatılacağı ifade edildi. 

Fuat Uğur, yerli traktör projesi konusundaki yazılarında üreticilerle gerçekleştirilen toplantılara ‘çoğu yabancı ortaklı’ şirketlerin çağrıldığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da denediği traktörün üretici firmasının çağrılmadığını savunarak Bakan Varank’a yüklenmişti.

İlgili Haberler