Eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'dan Habur çıkışı

Eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'dan Habur çıkışı
FETÖ/PDY üyeliğinden tutuklu dönemin HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde görülen davanın bugünkü celsesinde, daha önce dinlenmesi kararlaştırılan bazı tanıkların yine hazır olmadığı görüldü.

FETÖ/PDY yöneticiliği iddiasıyla tutuklu olan dönemin HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un yargılanmasına devam edildi.

Okur, Durdu Kavak'ın Habur olayı ile ilgili ifadelerinde çelişki olduğunu belirtirken şunları anlattı:

"Daha önceki ifadelerinde benim, 'Habur'a gelenlerin ifadelerini Diyarbakır'da alın ve hepsini tutuklayın' dediğimi, böylece de benim cemaatçi olduğumu sezinlediğini söylemişti. Ancak ne zaman, benim davamda Sadullah Ergin'in dinleneceği duyuldu, yalan söylediği ortaya çıkacağı için Aksaray'da verdiği son ifadede, o sözlerinin kayıtlara yanlış geçtiğini bildirdi.

Habur olayında tam olarak şu yaşandı; Olay günü yurt dışından gelmiştim, haberim yoktu. Savcılar Habur'a gitmek istememiş. Cemil Çiçek, Beşir Atalay, Sadullah Ergin ve Emre Taner toplantıya beni çağırdı, gittim. Telefonla Durdu Kavak'ı aradım, 'Ben de sizin gibi düşünüyorum, kişisel olarak size hak veriyorum, ama devlet böyle istiyor' dedim. O da Valiliğin yazı yazmasını istedi. Bakan beylere aktardım. Beşir Bey, 'Güvenlik nedeniyle getirilememiştir şeklinde yazı yazılsın' dedi. Öyle halledildi."

OY ÇOKLUĞUYLA TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Verilen aradan sonra kararı açıklayan Heyet Başkanı Maruf Alikanoğlu, dosyanın esas hakkında mütalaanın hazırlanması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na tevdii ve oy çokluğuyla Okur'un tutukluluğuna devamla, duruşmanın 24 Ekim'e bırakıldığını söyledi.

Bu arada İbrahim Okur, cezaevinde darbeye teşebbüsten de tutuklu gözüktüğünü, bu yüzden darbeci olarak muamele gördüğünü belirtince Başkan Alikanoğlu, "Size münhasır değil. Birkaç kişi daha bu durumda. Hükümle birlikte değerlendirip, sonuçlandırıyoruz" dedi.

İlgili Haberler