ÖSO, "Milli Ordu" oldu

ÖSO, "Milli Ordu" oldu
Özgür Suriye Ordusu mensupları "Milli Ordu" adı altında birleşti. ÖSO, açıklamayı Şanlıurfa'da yaparken, dağınık halde bulunan bütün silahlı muhalif unsurlar tek çattı altında toplanmış oldu.

Şanlıurfa'da bir araya gelen Özgür Suriye Ordusu unsurları, Suriye Milli Ordusu adı altında birleştiklerini açıkladı. Böylelikle, dağınık halde bulunan bütün silahlı muhalif unsurlar tek çattı altında toplanmış oldu.

Geçici Hükümet Başbakanı Abdurrahman Mustafa da toplantıya katılanlar arasında yer aldı.

BİRLEŞİMİ ŞANLIURFA'DAN DUYURDULAR

Tüm ÖSO Komutanları, Milli Ordu/Ceyşül Vatani adı altında birleştiklerini Şanlıurfa'dan duyurdu. Özgür Suriye Ordusu komutanlarının kuracağı Milli Ordu'nun Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı olası operasyona destek vereceği de açıklandı.

ORTAK ZEYTİN DALI OPERASYONU

Bilindiği gibi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO),TSK'nın Zeytindalı Harekatı kapsamında TSK ile birlikte hareket etmişti. Afrin'e yönelik Zeytindalı Harekatı'nda ÖSO birlikleri Azez-Gülbaba sınır hattından başlattığı kara operasyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 6 bin 400 askerin katılımıyla sürmüştü. Operasyonun ilk 489 saatinde 7,5 kilometre içeri giren TSK ve ÖSO planlanandan çok daha hızlı ilerlemiş ve bölgeye ikinci günde ulaşmıştı.

İlgili Haberler