Rabia Naz’ın babasına Canikli yanıtı: “Onu karıştırmayın”

Rabia Naz’ın babasına Canikli yanıtı: “Onu karıştırmayın”
Giresun’da hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan AKP’li Nurettin Canikli’nin küçük kızın ölümündeki rolünü sorması üzerine araştırma komisyonundaki bazı vekiller “Onu karıştırmayın” dedi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz'ın ölümünü araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, küçük kızın ailesini ziyaret etti ve tanıkları dinledi. Komisyonun bölgeye geldiği gün mahkeme olayla ilgili gizlilik kararını kaldırırken, baba Şaban Vatan, komisyon gelmeden bir gün önce polisin olay yerinde inceleme yaptığına dikkat çekti.

Şüpheli şekilde ölen 11 yaşındaki Rabia Naz için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Giresun Eynesil’de Vatan ailesini ziyaret etti, görgü tanıklarını dinledi. Araştırma Komisyonu’nun Eynesil’e geldiği gün soruşturma dosyasındaki gizlilik kararı kaldırıldı. Vatan ailesi çocuklarının ölümünün aydınlatılması için komisyon üyelerinden üç talepte bulundu: Şüphelilerin HTS kayıtları ortaya çıkarılsın. Siyah Doblo'nun bir önce sonra nerede olduğu tespit edilsin. Giresun Emniyeti'nin kamera kayıtları incelensin.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018 yılının nisan ayında şüpheli şekilde ölen 11 yaşındaki Rabia Naz başta olmak üzere benzer çocuk ölümlerini araştırmak için kurulan Meclis Komisyonu, Vatan ailesinin evini ziyaret etti. Rabia Naz’ın annesi Atika Vatan ve babası Şaban Vatan’ı dinleyen komisyon üyelerinin ziyareti yaklaşık üç saat sürdü.

6aff4c6a303ab01b11fc417bc4a99755.jpg

Baba Şaban Vatan’ın kızını bulduğu yerde de inceleme yapan komisyon daha sonra Eynesil’den Giresun’a geçti. Burada görgü tanıkları ve soruşturma sürecinde görev alan memurlar dinlendi. Meclis Araştırma Komisyonu’nun Eynesil’e geldiği gün Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin yapılan soruşturmadaki gizlilik kararı da kaldırıldı.

‘POLİS KOMİSYON’DAN ÖNCE NEDEN BİNADA İNCELEME YAPTI?’

Meclis Araştırma Komisyonu’nun Eynesil’e gelmesinden bir gün önce, Rabia Naz’ı yaralı şekilde bulduğu evlerinin önünde polisin arama yaptığını ifade eden baba Şaban Vatan, “Polis Komisyon’dan önce neden binada inceleme yaptı? Benim haberim olmadan gelip incelememeleri gerekiyor. Benim kızımın saç tokası, çorabı yokken polis orada ne yapıyor?” diye sordu. Emniyet yetkileri ise baba Şaban Vatan’a başka bir konuyla ilgili soruşturma yapıldığı için polislerin bina çevresine geldiğini söyledi.

bcd503aec5dfe72f3d651d9e72e00fd6.jpg

Rabia Naz’ın ailesinin evinde yapılan görüşmeye basın mensupları alınmadı. Edinilen bilgiye göre Vatan ailesi komisyon üyelerine çocuklarını kaybettikleri günden bu yana geçen sürede yaşadıklarını anlattı. Anne Atika Vatan olayın üzerine gittikleri için bazı çevreler tarafından dışlandıklarını anlattı. Olayın soruşturma aşamasında yaşanan ihmallere dair bilgiler veren Şaban Vatan, kızının ölümünün ardından hazırlanan otopsi raporundaki bulguların üzerine gidilip incelenmediğini söyledi. Vatan ailesi Meclis Araştırma Komisyonu’ndan yaşanan olayın tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılmasını isteyerek şu üç talepte bulundu:

*Olayda şüpheli olan kişilerin bölgeye yakın yerlerdeki baz istasyonları aracılığıyla HTS kayıtları ortaya çıkarılsın.

*Olayda sorumlu olduğundan şüphelenilen kişilere ait siyah Doblo aracın olaydan bir gün önce ve sonra nerede olduğu tespit edilsin.

*Giresun Emniyet Müdürlüğü’nün olayın olduğu ve sonrasındaki güne ait kamera kayıtları incelensin.

da67ce161ab4c22ec0a2c8d5cc03ad63.jpg

CANİKLİ’YE YÖNELİK İDDİALAR: ONU KARIŞTIRMAYIN

Meclis Araştırma Komisyonu’nun Vatan ailesine yaptığı ziyaret sırasında konuşulan konulardan biri de Vatan ailesinin olayın ilk gününden bu yana ısrarla işaret ettiği AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli oldu. Kendisi hakkında daha önce suç duyurusunda bulunan Canikli aracılığıyla “cinayetin” üzerinin örtülmeye çalışıldığını ifade eden Şaban Vatan’a bazı milletvekilleri “Onu karıştırmayın” dedi.

‘BİR ŞEY ANLATMAYA ÇALIŞIYORDU AMA GÜCÜ YETMİYORDU’

Kızının ölüm sebebinin intihar olmadığını söyleyen anne Atika Vatan, komisyon üyelerine, “Olayı kapatmak için intihar denildi. Rabia Naz’ı bulduğumuzda elinde diken izleri vardı. Hemşireler sanki boğuşmuş gibi izler olduğunu söyledi. Kolunda da el izi vardı. Cebelleştiği belliydi. Bir şey anlatmaya çalışıyordu ama gücü yetmiyordu” dedi.

e4c5a6dd5cc3dd5e298667839da3982b.jpg

ENGİNYURT: MUHTEMELEN BU OLAY BİR KAZA

Meclis Araştırma Komisyonu’nun Vatan ailesini ziyaretinin ardından konuştuğumuz komisyonun MHP’li üyesi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Evi görünce tekrar bir canlandırma yapmaya gerek olmadığı ortaya çıkıyor. O verandayı 65 kilo ağırlığında, 11 yaşındaki bir çocuk istese de atlayıp aşamaz. Rabia Naz buradan düşmüş olsa her halükarda o verandaya çarpması gerekiyor” dedi. Aile ile yapılan görüşmenin çok verimli geçtiğini ifade eden Enginyurt, “Birçok konu daha iyi aydınlanacak. Ben olayın daha aydınlık bir hale geleceğine bu görüşme sonunda kanaat getirdim. Zaten Trabzon otopsi raporunda da olayın bir intihar olmadığı apaçık ortaya çıkıyor. Muhtemelen bu olay bir kaza” diye konuştu.

GİZLİLİK KALKTI

Vatan ailesinin ardından Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri Giresun’a gelerek olayın görgü tanıklarını ve yetkilileri dinledi. Giresun Başsavcısı Abdurrahim Alan, yaklaşık iki saate yakın süre bilgi verdi. Olay yerine ait krokileri içeren pankartlar eşliğinde sunum yapan Alan, soruşturma dosyasındaki gizlilik kararının kaldırıldığını belirterek, “Aksi durumda gelip size bilgi veremezdik” dedi. Başsavcı Alan, Rabia Naz’ın bulunduğu yerin yanı sıra binanın yan tarafına düşme ihtimali üzerine yoğunlaştıklarını kaydetti, bir görgü tanığının ifade değiştirdiğini söyledi. Edinilen bilgiye göre Rabia Naz’ı bulan ve ambulansı arayan tanık Mürsel Küçükal soruşturma aşamasında savcılığa detaylı ifade vererek Rabia Naz’ın yan taraftan sürünerek geldiğini söyledi. Komisyon üyeleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar diğer tanık ve yetkilileri dinledi.

‘18 AY GEÇMİŞ HÂLÂ ADALET PEŞİNDEYİZ’

Meclis Araştırma Komisyonu’nun Eynesil’e gelişinden hemen önce konuştuğumuz Şaban Vatan, “Ülkenin çocuklarda nasıl bir güven, adalet duygusu sağladığının görüntüsü bugünkü gündedir. TBMM böyle bir hal içinde kalmak, buraya gelmek zorunda kaldı. Neden? Hukuk bittiği çocukların güveni olmadığı için” dedi. Yaklaşık iki yıldır tüm dünyaya yaşananları haykırdığını söyleyen Vatan, “Öfkem oluyor ama içimde yaşıyorum. Ben öfkeye yer vermeden kızımın adaletini sağlamaya çalıştım. Ama öfkeliyim. 18 ay geçmiş hâlâ adalet peşindeyiz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bir vatandaş olarak sesimi basında, her yerde duyurmak zorunda mıydım? Hukuk çalışmadığından dedektif gibi koşturmak zorunda mıydım? Vatandaş adli tıpçı mı olmalıydı, ortopedi uzmanı mı olmalıydı? Bir baba çocuğunun otopsi raporunu tüm detaylarıyla incelemek zorunda mıydı? Eğer ki hukuk tam anlamıyla çalışmış olsaydı bir anne bir baba çocuğunun otopsi raporunu neden okusun? Organlarının tek tek söküldüğünü, yerine takıldığını neden okusun? İşte bize bunu yaşatan maalesef yöneticilerimizdi.”

c4fe30ea826267acf3b2417ecbb57b28.jpg

‘BENİ GÖRÜP YOLUNU DEĞİŞTİREN ÇOK OLDU’

“Ölümü bile göze aldım. Ben yola çıkarken eşime her şeyi göze aldığımı söyledim ve bir adım geri atmadım. Ben yıllarca AK Parti içinde gönülden destek veren birisi oldum. Bugün gördük ki siyaset bu değilmiş, bir çocuk cinayetine dahi etki eden rezillik hali içerisindeymiş. Karşıma çok cephe aldım. Eynesil’de görmüşsünüzdür, eczanenin yanında bir çay ocağı var. O çay ocağında tek başıma oturduğum da, beni görüp yolunu değiştiren de çok oldu.”

İlgili Haberler