Barış Pınarı Harekatı bitti mi?

Barış Pınarı Harekatı bitti mi?
Güvenlik kaynakları, Suriye’nin kuzeyindeki terör koridorunu ortadan kaldırmak için başlatılan Barış Pınarı Harekat’nın sona erdiğini belirtiyor.

Suriye’nin kuzeyinde 9 Ekim tarihinde başlayan ve ABD ve Rusya ile yapılan görüşmeler sonrası ara verilmesi kararı alınan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Güvenlik kaynakları, harekatın bittiğini belirterek, harekat bölgesinin dışında yeni bir bölgenin kontrlünün sağlanmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Habertürk’te yer alan habere göre, güvenlik kaynakları, mevcut Barış Pınarı Harekatı bölgesinin dışında yeni bir bölgenin ele geçirilmesi, orada hakimiyetin , kontrolün sağlanmasının söz konusu olmadığını belirtti. Öte yandan taciz ve saldırılara karşılık veriliyor...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise; Barış Pınarı Harekatı alanında şu ana kadar 2 binden fazla mayın ve el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Pençe operasyonlarında ise bugüne kadar 163 terörist etkisiz hale getirildi.