Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı: "Ben ofsaytı nereden bileyim, oyuncu bilsin"

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı: "Ben ofsaytı nereden bileyim, oyuncu bilsin"
Süper Lig'in ilk kadın başkanı olan Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, "Ben ofsaytı neden bileyim. Ben bu işi doğru yönetmeyi becerebilmek istiyorum. Takımı oynatmak teknik direktörün işi" dedi.

Süper Lig'in ilk kadın başkanı olan Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, göreve gelmesinin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Herkesin 'Futboldan anlıyor musun, ofsatı biliyor musun?' diye sorduğunu belirten Gözbaşı, "Herkes bana 'futboldan anlıyor musun?' ,'ofsayt nedir' diyor. Ben ofsaytı neden bileyim. Oyuncu bilsin, hakem bilsin. Oyuncu ofsayta düşmesin, hakem de yanlış karar vermesin. Ben bu işi doğru yönetmeyi becerebilmek istiyorum. Takımı oynatmak teknik direktörün işi. Takıma moral motivasyon vermek benim işim. Herkes işini yapmalı. Zaten Türkiye'de en büyük sorunumuz bu. İş dünyasında da gördüğüm bu. Herkes hem siyasetçi, hem iş adamı, hem futbolcu.. Herkes her şeyden anlıyor. Bence uzmanlaşma yoluna gitmeliyiz ve herkes görevini yapmalı" şeklinde konuştu.

"Ben tek adaydım. Hala söylüyorum, varsa aday çıksın. Aylarca aday aradılar. Mali durum, yanlış transferlerden dolayı o kadar kötü ki, hiç kimse elini taşın altına sokmadı" diyerek yönetime sitem eden Gözbaşı şu ifadeleri kullandı:

"Ben şimdi elimi taşın altına soktum, kim varsa sorumluluk alacak herkesi davet ettim. Kadınlara dedim ki; 'yıllardır yönetim kurullarında daha fazla kadın diye savaşıyorsunuz, bugün en gelemeyecek yere geldim, futbolda kadın yönetici oldum. Bu takım düşerse hepimiz düşeriz."